PUBLICITAT

Barcelona

El Pirineu acull les competicions internacionals d’esports d’hivern

La Molina viurà les Copes del Món de surf de neu i d’esquí IPC

Per EL PERIÒDIC

Presentació de l’inici de la temporada 2015-2016 de l’FCEH.
Presentació de l’inici de la temporada 2015-2016 de l’FCEH. | RÀDIOSEU
El Pirineu català tornarà a ser aquest hivern escenari de competicions esportives de primer nivell en els esports de neu. La Molina té previst acollir la Copa del Món de boardercross (SBX) Copa d’Europa FIS d’esquí alpí i les Copes d’Europa i del Món IPC d’esquí adaptat, mentre que Espot tornarà al circuit de la Copa del Món de Telemark, després que en va acollir els Mundials l’any 2013, així ho ha informat RàdioSeu. A més, pel que fa a l’esquí de fons, Baqueira-Beret serà aquesta temporada l’escenari dels Campionats d’Europa Eurloppet-FIS, en el marc de la 37a Marxa Beret.
 
D’aquesta manera, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) va presentar el passat divendres, al Palau Robert de Barcelona, el calendari de competicions 2015-2016, en el qual també van voler destacar –pel que fa justament a la capital catalana– l’organització de la Final de l’ISU Grand Prix, l’esdeveniment de patinatge artístic sobre gel més important del món després dels Jocs Olímpics. La prova es disputarà aquesta setmana al recinte del Fòrum. El president de la Federació, Òscar Cruz, va comparar aquesta competició amb «la final de la Champions de futbol» per explicar la importància que té en aquest esport. Cruz també va elogiar l’esforç de les estacions d’esquí catalanes, i especialment les del Grup FGC, per portar competicions d’alt nivell al país.
En l’acte de presentació, el president va felicitar les institucions per l’expansió del programa Esport Blanc Escolar, que aquest any ja abasta 22 centres escolars i un total de 851 alumnes de les comarques del Pirineu. El pla el lidera la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, amb la col·laboració, entre d’altres, de l’ens federatiu, les estacions d’esquí i els ajuntaments pirinencs. L’objectiu és que el 2019 un total de 61 centres educatius de Catalunya es beneficiïn d’aquest programa.
 
Assegurança d’esquí / Un altre eix que vol seguir potenciant la Federació és l’assegurança dels aficionats, mitjançant una nova campanya anomenada Les Imprescindibles, amb què es promociona la Targeneu i la resta de llicències promogudes per l’ens. 
Per aquest fet, s’ha editat un nou vídeo i s’ha estrenat una pàgina web que en facilita la tramitació i que està adaptada a dispositius mòbils: www.assegurancesfceh.cat. En la mateixa sessió, Cruz i el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, van signar un conveni per seguir promocionant conjuntament l’esquí de competició i, d’aquesta forma, endegar nous projectes que permetin millorar el desenvolupament del territori i fomentar el creixement de futurs usuaris dels esports de neu. 
Sobre aquest punt, des de l’FCEH es va recordar que actualment els equips catalans segueixen sent els que aporten més esportistes a les seleccions estatals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT