PUBLICITAT

LA MASSANA

CC proposa un sol organisme de cens i una mesa ciutadana

El partit veu necessària la creació de la Taula de Competències

Per ESTEFANIA GRACIA

David Baró i Raul Ferré en la roda de premsa d’ahir.
David Baró i Raul Ferré en la roda de premsa d’ahir. | CIUTADANS COMPROMESOS
El candidat número u de Ciutadans Compromesos, David Baró, va parlar ahir de la necessitat de crear la Taula Nacional de Competències, regulada per llei, «que permetrà clarificar les disfuncions que es puguin constatar i assolir el consens necessari entre les administracions»
Com eixos principals, CC proposa agilitzar l’aplicació de la Llei del cens i centralitzar en un únic organisme el control i manteniment d’aquest. Pel que fa al cens electoral, pretén unificar criteris d’elaboració «per evitar disfuncions i garantir el màxim rigor». Així mateix, CC es planteja una reforma de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum per possibilitar canvis en la composició de les meses electorals, de manera que siguin més democràtiques i participatives, fent que la presidència d’aquestes la duguin els ciutadans.
 
Un altre punt importat per a la candidatura és la regulació, autorització i registre de les condicions d’obertura i establiment d’activitats comercials, industrials, professionals i de serveis en el terme de la parròquia. Dins el marc de la legislació nacional, tenen previst estudiar una possible centralització en un únic organisme i distribuir-ne els ingressos. 
 
Els candidats també volen consensuar un nou model d’estat basat en un equilibri territorial amb la resta de comuns, el Govern d’Andorra i el Consell General, però no estan d’acord amb les imposicions unilaterals o un nou model basat en la figura de la coordinació de les competències comunals per part del Govern «que pugui alterar l’estructura territorial i administrativa actual». 
 
D’aquesta manera, l’objectiu de la candidatura «és l’optimització de recursos de manera consensuada,  ser més eficients i evitar duplicitats, seguint el que es va fixar en l’Acord Institucional signat entre els comuns d’Andorra i el Govern l’abril del 2014, acord que vam signar com a cònsols de la Massana».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT