PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals aposta per l’explotació de l’aigua termal

Magallón afirma que és un recurs energètic i natural de qualitat

Per Iván Álvarez

Marc Magallón, amb Clavera i Baliellas, ahir al Pont de la Tosca.
Marc Magallón, amb Clavera i Baliellas, ahir al Pont de la Tosca. | Tony Lara
Liberals d’Andorra va mostrar ahir la seva aposta ferma per l’aprofitament i promoció de l’aigua termal com a recurs energètic i natural i, per extensió, per convertir-lo en un reclam turístic de la parròquia.
El candidat a cònsol major de la formació blava, Marc Magallón, va remarcar que «tenim un recurs natural  de gran qualitat i li hem de treure profit potenciant la zona alta d’Escaldes-Engordany amb propostes turístiques de benestar i salut».
Part de la llista liberal es va desplaçar al Pont de la Tosca per escenificar la necessitat d’explotar aquest recurs, ja que a principis del segle passat alguns hotels d’aquesta zona acollien als turistes que venien a gaudir de la qualitat de les aigües minerosanitàries. 
El grup encapçalat per Magallón vol impulsar iniciatives privades a la part alta d’Escaldes-Engordany per potenciar el turisme de benestar i salut, i recuperar  així, l’encant turístic que la zona havia tingut a principis dels anys vint. Com a proposta, també van plantejar la intenció d’impulsar la zona del Roc del Metge, «un atractiu turístic que cal potenciar, per això arribarem amb acords amb inversors privats i farem accions concretes».
També van parlar de l’aprofitament de l’aigua termal, com a recurs energètic, tal i com ja s’havia fet fa uns anys. Magallón te clar que «s’ha de captar l’aigua i reconduïr-la amb tubs, sempre tenint en compte els metres cúbics per segon disponibles». En aquest sentit va afegir que «aquest és un recurs molt important i, segurament, no es podria donar cabuda a tota la població d’Escaldes, però hem calculat que podríem abastir la part alta d’Escaldes amb una aigua, de qualitat, a 68 graus». 
El candidat a cònsol major de Ld’A i una representació de la seva llista es reuniran avui a les 10 del matí davant del comú de la parròquia per presentar les seves propostes al voltant de l’administració comunal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT