PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pendents de l’ITF

La FAT només tornarà a disputar la Copa Davis el 2016 si Recouderc pot formar part de l’equip

Per JOAN JOSEP BLASCO

Recouderc, en un entrenament per preprar els Jocs dels Petits Estats d’Islàndia.
Recouderc, en un entrenament per preprar els Jocs dels Petits Estats d’Islàndia. | Tony Lara
La tornada a la Copa Davis encara està en compàs d’espera. La Federació Andorrana de Tennis (FAT) està esperant rebre la confirmació per a que Laurent Recouderc rebi el vistiplau de federació internacional (ITF) per a que pugui representar el Principat en la competició, ja que no compta amb la nacionalitat del país. En els pròxims dies s’espera tenir la resposta del màxim organisme.
 
Andorra està inscrita en el grup 3 de la Copa Davis, que es disputarà a Tallinn (Estònia), del 2 al 5 de març.  Són quinze els països que estan apuntats. Albània, Armènia, Azerbaidjan, Xipre, Estònia, Grècia, Islàndia, Irlanda, Liechtenstein, Macedònia, Malta, Moldàvia, Montenegro i San Marino estan confirmats, i l’únic que es presenta com a pendent de confirmació és precisament Andorra. El motiu no és altre que tot depèn de la presència o no de Recouderc. La FAT ha fet la petició del tennista francès, que resideix al país fa més de 10 anys, i que ja ha representant el Principat  anteriorment, com l’estiu passat, als Jocs dels Petits Estats d’Islàndia, on es va penjar la medalla d’or en la competició individual.
 
Continua l’espera. «La ITF sap que si diu que no pot jugar no disputarem la Copa Davis. Esperem que ens diguin que sí», assegura Gerard Blasi, portaveu de la federació. L’ens és optimista de rebre una resposta positiva perquè «és demostrable els anys que porta aquí» i perquè les condicions d’obtenir la nacionalitat andorrana, de vint anys de residència al país, són molt més extenses que la d’altres països. Aquesta no és una situació nova. A l’equip nacional, per exemple, Jordi Vila en formava part sense tenir el passaport. L’equip que es té al cap és el de Recouderc i Jean Baptiste Poux com a números 1 i 2, respectivament. La resta el completarien dos joves valors, com són Àlex Fernández i Èric Cervós. En cas de poder ser-hi «presentaríem un equip competitiu. Sabem que hi ha grans jugadors, però podríem competir». Andorra va ser a la Copa Davis per darrera ocasió el 2012, edició que es va disputar a Bulgària. Poder ser-hi de nou permetria donar una empenta a la FAT, no només per la representació internacional que suposa, sinó també com a element motivacional per als jugadors nacional: «És un aparador i per tot el que suposa seria un impuls important per a la federació».
 
Els jugadors, amb ganes/ Recouderc està a l’espera i mentrestant segueix preparant-se i jugant tornejos. «Estic entrenant bastant i físicament em trobo bé. Espero que es confirmi aviat que puc ser a la Davis amb Andorra», afirma el jugador gal, que el 2009 va arribat a ser el 138è del rànquing ATP.
 
L’altre principal implicat és Poux, que també confia en poder ser a Estònia. «Em fa molta il·lusió anar-hi, però suposa molt sacrifici ser a l’equip. Si hi anem ha de ser en les millors condicions», assegura el tennista, que espera tenir aviat la resposta sobre el seu company d’equip i a partir de llavors centrar-se únicament per estar en les millors condicions possibles de cara a la primera setmana de març. Perquè la intenció serà guanyar el màxim nombre de partits: «Sóc molt competitiu i tinc clar que la meva perspectiva no és d’anar de vacances, sinó de fer-ho el millor possible». 
 
El grup 3 de la Copa Davis està composat per un total de quinze equips, dividits en tres grups de quatre països i un de només tres. El primer de cadascun disputarà les semifinals i els guanyadors d’aquestes obtindran l’ascens de categoria a la zona d’Europa i Àfrica del grup 2. L’opció es presenta difícil. «Sabem que pujar és molt complicat. S’haurien de donar diferents circumstàncies, però el que sí que és segur és que podem fer un molt bon paper», assegura Poux, que suma onze presències a la Davis des de l’any 2000. El calendari del jugador andorrà consta de diferents tornejos als Nacionals de França. La setmana vinent serà a Tarbes, i entre finals d’any i principi del vinent té dues cites al País Basc francès on és un habitual, a Biarritz i Baiona.
 
No es preveu el retorn de l’ITF júnior
 
La FAT va haver de renunciar a l’organització de l’ITF júnior per raons econòmiques. No es podia assumir el canvi de la superfície desmuntable on es disputava el torneig als Serradells, que es trobava en molt mal estat. També va ser una raó de pes la falta de pistes existents. Amb el pas dels anys al país han anat desapareixent instal·lacions i les que actualment hi ha no poden cobrir la demanada existent. Ni les exigències que comporten albergar una competició com l’ITF júnior. «No tenim prou pistes», remarca Blasi. I a més cap és indoor, com les que en el projecte inicial estaven programades al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino. A la federació internacional s’han demanat subvencions per poder-ne construir al país, però fins el moment no s’han concretat. Totes aquestes circumstàncies, amb la situació actual i que no té aires de canviar els pròxims anys, fa que no es plantegi recuperar properament la competició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT