PUBLICITAT

Escales-Engordany

Col·lapse al Principat amb cues de fins a 10 quilòmetres

L’operació sortida va provocar retencions quilomètriques a la frontera

Per L.R.

Retenció de vehicles ahir entre el carrer de la Valira i el carrer de la Unió
Retenció de vehicles ahir entre el carrer de la Valira i el carrer de la Unió | TONY LARA
La sortida massiva de vehicles del Principat va provocar ahir cues de fins a 10 quilòmetres a la frontera del Riu Runer. A partir de quarts de set de la tarda els turismes es van començar a acumular formant retencions que van arribar fins a Santa Coloma, fet que va provocar que alguns turistes triguessin fins a tres hores en anar de la capital a la frontera. En total, s’estima que van sortir aproximadament 11.000 vehicles. Segons va informar el servei de Mobilitat i Transport Públic, durant el Pont de la Puríssima han entrat més de 55.000 vehicles –xifra que havien estimat–, per la qual cosa preveuen que avui es tornin a formar retencions que podrien allargar-se tota la jornada. 
 
A partir de les cinc de la tarda també es van registrar retencions per baixar de pistes. Les més importants van tenir lloc entre el Tarter i Canillo amb fins a sis quilòmetres de cues. També a l’entrada nord de la Massana i fins a Erts amb dos quilòmetres i mig de retencions. Malgrat això, des del servei de Mobilitat van apuntar que les acumulacions es van fer esglaonadament provocant trànsit lent i cues de forma puntual.  
 
Dispositiu especial/ El servei de Mobilitat i Transport Públic juntament amb els diferents serveis de circulació comunal han desplegat un total de 190 agents per diferents punts del Principat per tal d’agilitzar el trànsit durant el Pont de la Puríssima. Així mateix, s’han pres mesures com l’anul·lació del carril bus o l’habilitació del carril reversible segons la necessitat del moment. També s’han parat les obres que afecten les carreteres per tal de no provocar més incidències. 
 
El dispositiu especial activat es va iniciar dissabte a les set del matí i acabarà avui a les nou de la nit. Els agents s’han repartit per punts claus tant de les parròquies centrals com de les parròquies altes depenen de l’hora del dia i de l’afectació del trànsit en cada moment. També s’ha comptat amb la col·laboració de la policia espanyola, la Guàrdia Civil i els agents de la Duana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT