Verdú guanya un eslàlom de categoria FIS a Mount Norquay

L’andorrà aconsegueix 30,68 punts a l’estació canadenca i rebaixarà els 33,29 que tenia

Joan Verdú celebra el triomf al calaix més alt del podi, al gegant FIS disputat el diumenge a l'estació canadenca de Mount Norquay | FAE
Joan Verdú es va rescabalar del primer eslàlom FIS disputat dissabte a la nit (hora andorrana) a l’estació canadenca de Mount Norquay, al qual no va poder completar la primera mànega, i ahir va guanyar-ne el segon, amb un marge de 14 centèsimes respecte del segon classificat, Riley Seger, i de 29 respecte del tercer, Sam Mulligan, tots dos corredors locals, en una carrera que va aplegar 85 participants, la gran majoria canadencs, com també alguns japonesos, anglesos, eslovacs, polonesos, finlandesos, australians, francesos, txecs i eslovacs.

El corredor de la Federació Andorrana d’Esquí va marcar un temps d’1min 39,49s i va aconseguir 30,68 punts FIS, per tant rebaixarà els 33,29 que té actualment en aquesta disciplina si torna a repetir un resultat semblant. De la seva banda, Marc Oliveras, que també havia disputat l’eslàlom de dissabte, diumenge va preferir descansar.

Esteve, vuitè a Hemsedal / A Europa, ahir la resta de l’equip masculí va disputar un gegant FIS a l’estació noruega de Hemsedal. Va destacar per sobre de tots Àxel Esteve, que va obtenir la 8a posició i va acabar a 2,62s del guanyador, el corredor local Patrick Haugen Veisten.  A més, Robert Solsona va finalitzar en el 16è lloc a 4,33s del primer, Mati Vargas va ser el 23è a 5,16s, Josh Alayrach va ser el 28è a 5,87s i per últim, Xavier Salvadores, el quinzè més ràpid en la primera mànega, va fallar en la segona i es va haver de conformar amb la 30a plaça a 6,21s d’un total de 88 participants.

Demà continua la competició a Hemsedal, amb la disputa d’un segon eslàlom.

Pel que fa a les joves de l’equip femení, tant Sara Raméntol com Sissi Hinterreitner no van poder accedir a la segona mànega del gegant de Copa d’Europa que es va disputar Trysil (també a Noruega). Raméntol, amb el dorsal 77 d’un total de 92 corredores, va finalitzar en la 72a posició i Hinterreitner, que debutava en aquest circuit amb l’últim dorsal, va finalitzar la 85a. Avui, totes dues afrontaran l’eslàlom a la mateixa estació.