PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Cinc agents es formen a la frontera de la Vall d’Aran

Els nous policies adquireixen coneixements per garantir la seguretat

Per EL PERIÒDIC

Els cinc policies desplaçats a Melles Pont du Roy (França)
Els cinc policies desplaçats a Melles Pont du Roy (França) | Policia d'Andorra
El Cos policial va donar a conèixer que el passat 2 de desembre cinc agents de Policia es van desplaçar al Centre de Cooperació Duanera i Policial (CCPD), a la localitat francesa de Melles, on treballen conjuntament els cossos policials francesos, espanyols i catalans per controlar el pas fronterer de la Vall d’Aran.
Els agents desplaçats van ser els que recentment han accedit al grau d’oficial de policia. Segons s’explica en el comunicat, «aquesta visita, precisament, formava part de les accions formatives destinades a dotar dels coneixements necessaris i imprescindibles als nous comandaments en matèria de cooperació internacional»
L’objectiu de la Policia és «adquirir les eines, els coneixements i els contactes necessaris i fonamentals a fi de donar resposta al fenomen criminal i així seguir garantint la seguretat nacional del Principat d’Andorra». La missió dels CCPD consisteix en el intercanvi d’informacions operatives entre els Estats concernits de forma ràpida i àgil a fi i efecte de garantir de forma eficaç la lluita contra la criminalitat i en particular contra la delinqüència transnacional. 
Els CCPD s’estructuren com a comissaries implantades en zones frontereres en les quals treballen conjuntament i diàriament els cossos policials dels Estats limítrofs concernits, com és el cas d’Espanya i França.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT