PUBLICITAT

Escales-Engordany

Satisfacció global

Vallnord registra un total de 20.000 esquiadors i Grandvalira una mitjana diària de 12.000 persones

Per LÍDIA RAVENTÓS

Alguns dels esquiadors que ahir encara feien les últimes baixades a les pistes de Grandvalira del Pas de la Casa.
Alguns dels esquiadors que ahir encara feien les últimes baixades a les pistes de Grandvalira del Pas de la Casa. | TONY LARA
Les estacions d’esquí han superat les seves expectatives pel que fa a l’afluència de turistes durant el Pont de la Puríssima. En el cas de les pistes de Vallnord han tancat els quatre dies de festivitat amb un registre total de 20.000 esquiadors –més de 12.000 a Vallnord-Pal Arinsal i gairebé 7.800 a Vallnord Ordino-Arcalís–, segons va informar ahir l’estació. Des de Grandvalira asseguraven que han tingut una afluència mitjana per dia de 12.000 esquiadors. Uns resultats que ambdues estacions han valorat molt positivament. «És una xifra molt bona que supera exponencialment la de l’any passat», valorava la responsable de comunicació de Vallnord, Sílvia Casals. «Hem superat en un 30 per cent les dades del 2014», quantificava el director comercial i de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño. 
 
Les bones condicions meteorològiques dels dies del pont i la qualitat en què es troba la neu han estat, segons els responsables de les instal·lacions, els dos factors que han permès fer un molt bon balanç de la primera cita de la temporada d’esquí. «Les nevades del mes de novembre han estat clau per obrir i per generar un bon ambient entre els esquiadors, i això s’ha vist reflectit en l’ocupació d’aquests dies», explicava el director general de Vallnord, Martí Rafel, que també es mostrava optimista de cara les setmanes de Nadal. El fet de poder obrir el domini en un 80 per cent del total pel que fa a Grandvalira i de gairebé el 100 per cent de les instal·lacions en el cas de Vallnord, també els ha permès «oferir als clients en servei adequat i complet».
 
Les dues estacions van coincidir en destacar que el dia més important va ser diumenge. En el cas de Vallnord, durant la segona jornada del pont va registrar la meitat del total d’esquiadors, és a dir, uns 15.000. Grandvalira, el mateix dia, en va fitxar aproximadament 17.000. «Dilluns també va ser un bon dia i avui [ahir per al lector] ja ha sigut més tranquil», apuntava Torreño. El director de Grandvalira també va destacar que els turistes «han vingut de manera esglaonada, el que ha permès que no es formés una gran aglomeració de gent a taquilles i hagi estat un gran èxit a nivell de pistes».
 
Pel que fa a l’estació de Vallnord-Ordino Arcalís van voler destacar la xifra aconseguida que van qualificar de «registre històric». Amb 11.300 dies de forfet venuts des de la seva preobertura el passat 28 de novembre fins al final del pont, l’estació ha recollit els millors resultats en un inici de temporada dels darreres deu anys. Han aconseguit també rècord en la facturació gràcies als ingressos generats per la restauració, de la qual enguany n’han recuperat la gestió. En total han estat prop de 8.000 els esquiadors que han gaudit de les pistes ordinenques, una xifra només superada la temporada 2004-2005. «Aquestes xifres ens motiven per seguir creient en una nova manera de fer les coses, orientada 100% al client», apuntava el director general de Vallnord - Ordino Arcalís, Xabier Ajona. 
 
Pel que fa a la procedència dels esquiadors, la majoria eren de Catalunya, Madrid, Llevant i del País Basc. Els hotels de les Valls del Nord també han obtingut una bona ocupació amb un 80% de la capacitat plena i una estada mitjana de dos dies.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT