PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marc Vales, a prop del retorn

Marc Vales ha realitzat alguns entrenaments amb el grup i no descarta tornar a jugar abans de Nadal

Per Iván Moure

Marc Vales realitza exercicis específics amb la pilota en un entrenament amb l'Hospitalet, la setmana passada.
Marc Vales realitza exercicis específics amb la pilota en un entrenament amb l'Hospitalet, la setmana passada. | TWITTER CE L'HOSPITALET
Marc Vales va fitxar pel CE l’Hospitalet el 3 de juliol passat i el 21 del mateix mes, quan començava la pretemporada, es va trencar el peroné i diversos lligaments del turmell dret. Quatre mesos i mig més tard continua de baixa, però comença a veure la llum al final del túnel més llarg que està creuant en la seva carrera esportiva. Ja ha realitzat alguns entrenaments com un més del grup i no descarta jugar abans de Nadal.
 
L’internacional andorrà de 25 anys és conscient de que està en la recta final de la recuperació, però també té clar que no tornarà fins que deixi de sentir molèsties. El dimarts de fa dues setmanes va poder exercitar-se per primera vegada després de la lesió amb tota la plantilla. «Va ser una sessió intensa, treballant en espais curts, i vaig aguantar bé fins el final així que l’endemà, com hi havia un amistós contra un equip de la Federació Catalana amateur, vaig demanar jugar l’últims quart d’hora». El seu tècnic va estar d’acord però en l’escalfament previ el propi Vales es va adonar que encara no estava per jugar. «Arrossegava molta càrrega de treball i em feia mal el turmell. Dijous, divendres i dissabte vaig continuar treballant en solitari, no volia forçar».
 
La setmana passada, ja recuperat, va tornar a reintegrar-se al grup dilluns, dimarts i dimecres. «De nou vaig poder acabar-les però divendres no vaig poder, de nou em notava carregat, amb punxades a la cama. És normal, el meu cos s’ha d’acostumar a la placa que tinc». Amb tot, això no li preocupa. Sap que el mal forma part del procés  de recuperació i que el seu turmell, encara feble, cada vegada aguanta més l’esforç físic. «M’han fet dues infiltracions i la zona la tenim controlada. La fractura del peroné està tancada però l’os no està encara fet. El mateix passa amb el turmell: està tot bé, però feble».
 
El central tricolor és optimista i està ansiós per debutar en partit oficial amb l’Hospitalet. No descarta fer-ho en els dos partits que hi ha abans de l’aturada nadalenca –del 20 de desembre al 3 de gener– que hi ha al grup 3 de la Segona Divisió B, però té clar que no forçarà. «Sé que puc tornar en qualsevol moment perquè físicament estic bé, però no tinc pressa. El més important és que el turmell curi bé, que està perfecte, però en aquestes lesions sempre hi ha el risc que deixi seqüeles».
 
VA HAVER DE PASSAR PEL QUIRÒFAN / Quan es va lesionar el 21 de juliol, a Vales li van diagnosticar un trencament de peroné, per la qual cosa estaria de baixa entre tres i quatre mesos. El 5 d’agost, però, es va sotmetre a una ressonància magnètica i li van trobar diversos lligaments del turmell trencats. El termini continuava sent el mateix, però hi havia més coses a curar que dificultaven la recuperació i també la feien més dura. 
 
Tampoc no es va descartar que hagués de passar per quiròfan i no va passar ni una setmana que va ser intervingut. Tres setmanes amb una escaiola, després una bota que ja li permetia treballar alguns moviments amb el turmell i a principis de setembre va començar a caminar. Fins avui. «Duríssim», va admetre ahir, «no veus el final», va afegir abans d’argumentar-ho: «Fins ara havia sempre havia tingut lesions musculars de les quals sempre em recuperava superant el temps de recuperació però el meu cos mai havia dit ‘prou’ com ha passat aquesta vegada. I també costa assimilar que no pots marcar-te terminis».
 
TÉ LA CONFIANÇA DE L’ENTRENADOR / El central andorrà compta amb la confiança del seu entrenador, Martí Cifuentes, que va demanar expressament el seu fitxatge després de coincidir uns anys al Sabadell. Amb tot, Vales no nega la realitat: «Portem 16 jornades de lliga i em costarà entrar en la dinàmica. És cert que el tècnic em vol, cosa que m’anima, i jo també vull jugar-ho tot sempre però sé que haig de tornar a ser el que era per a què em doni minuts».
 
Sobretot perquè l’equip riberenc ocupa el novè lloc de la classificació amb 21 punts i n’està a només 5 del quart classificat, que jugaria el play-off d’ascens a Segona A. «Al vestidor som conscients que això no correspon a la realitat. Som el 14è club en pressupost i tot el que vingui després és il·lusionant, però l’objectiu principal és la permanència».
 
APOSTA PER KOLDO ÁLVAREZ / La lesió que va patir el ‘3’ de la selecció li va fer perdre’s els quatre darrers partits de la fase de classificació per a l’Euro 2016. Amb tot, es va mullar alhora de jutjar la renovació o comiat de Koldo Álvarez: «Seria injust que el fessin fora. Jo he parlat amb ell i té la meva confiança. Crec que ha de tenir més armes perquè arribin els resultats. La Federació hauria de potenciar la base, la tecnologia... Tot allò que pugui i tingui a mà».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT