PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Incertesa fins el xiulet final

L’FC Andorra posa emoció a la majoria dels seus partits, que els guanya o perd per la mínima

Per JOAN JOSEP BLASCO

Juli Sánchez, en el partit de dissabte passat conta el Molletense.
Juli Sánchez, en el partit de dissabte passat conta el Molletense. | J.J.B.
Rendibilitzar els gols és una de les claus per aconseguir els objectius de la temporada. I més en una categoria igualada com es presenta sempre la Primera Catalana. Cada partit costa guanyar-lo i un exemple és l’FC Andorra, que en els tretze partits que porta disputats 7 han acabat decidint-se per la mínima, ja sigui al seu favor o en contra. A aquests números se li sumen els dos empats que acumula.
 
Aquestes estadístiques exemplifiquen que les errades i la falta de concentració són peatges que es paguen cars per tal i com es desenvolupen els enfrontaments. «Molts partits no els hem pogut tirar endavant per petits detalls», assegura l’entrenador de l’FC Andorra, Justo Ruiz, destacant que a la categoria «la igualtat és terrible». Els tricolors han perdut per la mínima amb l’FC Martinenc (1-0), UE La Jonquera (0-1), CF Mollet UE (1-0), CE Mataró (2-1) i CF Lloret (1-2), mentre que s’han imposat al Vic UEC (2-1) i la UE Avià (0-1). I hi hauria un altre matx si no fos perquè Riera va marcar el tercer gol dissabte contra la UD Molletense al minut 89. El triomf va ser per 3-1. Dos partits han acabat en igualada, davant el Girona FC B (1-1) i la U At Horta (2-2). Aquesta temporada els marcadors amplis no es repeteixen com sí que va succeir el curs passat. La major diferència la va assolir davant l’FC L’Escala (4-1), el millor partit que ha materialitzat l’equip en aquest tram inicial del campionat. 
 
Marcar en primera instància pot ser decisiu pels marcadors que s’estan produint. «El primer gol et posa en una situació molt bona per no perdre un partit». L’equip ha hagut d’adaptar-se a la categoria. I a tenir un rol molt diferenciat respecte la temporada passada, on sempre va estar a dalt i l’estrany era que no guanyés. A Segona Catalana «si cometíem una errada l’equip contrari no ho aprofitava. En canvi ara els errors es paguen molt cars, perquè els rivals no perdonen». L’FC Andorra suma 17 gols, més que no pas el líder, el Mollet, que n’acumula 15. L’Horta, que és segon, en té 14. «Els gols que fan els rendabilitzen», ressalta, i demostra que «els equips treballen molt bé defensivament».
 
La diferència de divisions és gran, però també els dos grups amb que compta la Primera. Per Ruiz, en el que es troben, demana quelcom més: «El grup 1 exigeix molt més que el 2. Es juga més a futbol, i l’scouting del contrari és gran. Tothom es coneix molt bé i sap perfectament quins són els punts febles i els forts del rival. És un grup molt més treballat que no pas el segon. Ens dóna molt més nivell perquè s’intenta jugar més la pilota i hi ha més automatismes. Els equips estan més treballats».
 
El cap de setmana passat els tricolors per primera vegada van sumar dues victòries consecutives. Aquest fet ha alleugerit una mica la seva classificació, però no varia els seus objectius. «Si mirem números, només ens trobem a vuit punts del líder, però estem més a prop dels llocs de descens», el que demostra que una ratxa de resultats col·loquen en un lloc o un altre: «Només dos partits et poden posar en una situació complicada o bé privilegiada». L’FC Andorra, de moment, seguirà lluitant per la permanència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT