PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ferran Teixidó pujarà l’Everest sense anar-hi

Recorrerà 681 vegades les escales del Poliesportiu d’amunt a baix en 24h per una iniciativa solidària

Per ALBERT CANES

Ferran Teixidó, durant el reconeixement que el BC Andorra li va fer al partit contra el Barça Lassa.
Ferran Teixidó, durant el reconeixement que el BC Andorra li va fer al partit contra el Barça Lassa. | BCA / MARTÍN IMATGE
Quina millor manera que acabar una temporada tan bona després d’una tercera posició a les Skyrunner World Series que realitzar la distància equivalent de l’Everest, el pic més alt del món? Això és el que devia pensar Ferran Teixidó quan el BC MoraBanc Andorra li va proposar un repte solidari únic i diferent: pujar i baixar 681 vegades les escales del Poliesportiu, amb els seus 13 metres de desnivell des de la part del mig, a l’alçada de la llotja, a la part més alta, per cobrir un desnivell final de 8.853 metres. 
 
El temps marcat per completar el repte és de 24 hores i començarà a les 12.30h del dissabte 19 de desembre. Just 25 hores abans que l’actual campió de l’ACB, el Reial Madrid, visiti la pista del MoraBanc. Per tant, la previsió és que acabi el repte solidari una hora abans del duel. «Clar que em quedaré a veure’l. Menjaré una mica i després guanyarem al Madrid», comentava Teixidó amb un to simpàtic. Un dels patrocinadors del corredor, Top Crono, serà l’encarregat d’aportar la tecnologia per fer el recompte de voltes que farà.
 
Relleus per acompanyar Teixidó

Tot plegat es realitzarà per una iniciativa solidària amb la col·laboració de Caritas Andorra, la qual han batejat com ‘Cistella al sostre del món’. La gent podrà desplaçar-se a les oficines centrals de MoraBanc per fer donacions i ‘apostes’ del repte i també el dia del partit el club habilitarà un lloc per fer donacions. A banda d’això, diferents personalitats de la societat andorrana realitzaran relleus amb el corredor. Donant 100€ per a la iniciativa, qui vulgui podrà completar algunes voltes amb Teixidó, les que cadascú cregui convenient i es vegi capaç de fer. De moment, la ministra de Joventut, Cultura i Esports, Olga Gelabert, així com el de Finances, Jordi Cinca, han confirmat que faran alguns dels relleus amb l’esportista. «Jo mateix intentaré fer un relleu, espero no fer-me mal», explicava el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, que encoratjava a participar a qui ho volgués fer. 
 
Els donatius que faci la gent són sense cap tipus de limit, ni per damunt ni per sota. «Cadascú que aporti el que pugui i cregui necessari. Tot es destinarà íntegrament a Caritas. Espero que tots apostem per a què ho aconsegueixi», assenyalava el president del BCA. «Des de Caritas agraïm que tots col·laborem en el repte solidari. És una iniciativa creativa i original i li donem les gràcies al Ferran per acceptar-la», exposava el tresorer de l’ONG, Daniel Marsol. 
 
La preparació

Des d’aquesta setmana, Teixidó ja ha començat a entrenar al Poliesportiu. Té les portes obertes per quan vulgui fer-ho i així arribar a la data marcada conscienciat per realitzar una prova i en un terreny diferent al que està acostumat. «La problemàtica del repte serà la monotonia que comporta fer tantes escales», explicava el corredor andorrà, que afegia en to de broma: «Potser a les últimes pujades em recordaré d’algú». El tercer del món de les Skyrunner comentava que «serà més un tema muscular que de resistència física» i li treia ferró al fet de canviar dràsticament de muntanya a escales: «Sigui la prova que sigui, és qüestió d’entrenar. A les muntanyes també et trobes de vegades escales». Teixidó accepta que 24 hores és un marge suficient per completar el repte ja que podrà anar parant i alimentant-se. «L’objectiu no és demostrar res en concret, sinó l’acte solidari en si mateix», argumentava l’andorrà, que no vol parlar de protagonismes: «No vull ser el protagonista, sinó que la solidaritat ho serà». Malgrat tot, Marsol realçava la importància que té Teixidó en la iniciativa: «No vol ser el protagonista, però és qui assumeix el repte».
 
Solidaritat, esforç, bàsquet i muntanyisme aniran junts de la mà el 19 de desembre en un acte diferent i curiós que acabarà amb un  gran partit de Lliga Endesa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT