PUBLICITAT

Barcelona

Atorgats 4.519 € a l’Alt Urgell pels aiguats i les ventades

La Seu comptarà amb 2.690 euros per pal·liar els danys causats pel temporal

Per EL PERIÒDIC

Obres de retirada dels arbres caiguts al riu Valira a causa de les ventades.
Obres de retirada dels arbres caiguts al riu Valira a causa de les ventades. | RÀDIOSEU
El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha atorgat ajuts per un valor d’1.936.829 euros a una seixantena de municipis amb la finalitat d’atendre el finançament de les actuacions d’emergència que els ens locals van haver de realitzar arran dels episodis de pluges torrencials i ventades produïts entre els mesos de novembre de 2014 i gener de 2015. Aquests fons s’han destinat principalment a sufragar actuacions que es van dur a terme per restablir la normalitat a les zones sinistrades, com les accions de neteja d’arbres caiguts a la via pública o obres per reconstruir o arreglar equipaments i serveis municipals danyats.
 
D’aquesta manera, el departament ha atorgat a l’Alt Urgell un total de 4.519 euros per pal·liar amb les destrosses que ha patit el municipi a causa dels aiguats i ventades. Així mateix, la Seu d’Urgell comptarà amb 2.690 euros per fer front a aquestes despeses. Tanmateix, Organyà disposarà de 1.391 euros per aquesta causa i Estamariu 438. 
 
Antecedents / Entre els mesos de novembre de 2014 i gener de 2015 es van produir pluges torrencials i ventades que van malmetre greument infraestructures i serveis públics dels ens locals de diverses comarques. 
 
Aquests fets van motivar l’adopció de mesures urgents per part de les entitats locals per poder restablir la normalitat en les zones sinistrades. Per tal de fer front a les despeses immediates i a les derivades de les actuacions urgents de reposició d’infraestructures, el Govern de la Generalitat va habilitar el Departament de Governació i Relacions Institucionals per adoptar les mesures necessàries per atendre el finançament d’aquestes despeses. Així, la patida econòmica autoritzada és va assignar al Fons de contingència de la Generalitat de Catalunya amb fórmula d’atorgament de subvencions directes amb una bestreta del 100%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT