PUBLICITAT

Andorra la Vella

Augmenta el ritme del vot judicial

2.615 persones, fins ara, ja han dipositat el vot a la Batllia

Per Iván Álvarez

Una noia entra en una cabina per exercir el seu dret a vot a la Batllia, ahir.
Una noia entra en una cabina per exercir el seu dret a vot a la Batllia, ahir. | Tony Lara
Ahir es va viure la jornada més intensa a la Batllia en l’apartat del vot judicial des que va quedar obert el termini el passat 30 de novembre. 915 persones es van acostar a la seu de la Justícia per a dipositar el vot i, d’aquesta manera, augmentar la xifra a 2.615 sufragis recollits per aquesta via. Així, a dia d’avui, tenint en compte que el cens electoral és de 25.109 persones, el 10,41% dels andorrans registrats amb dret a vot, han escollit l’opció del vot judicial per expressar-se a les urnes.
Si ho desglossem per parròquies,. Ordino és, fins ahir, la més activa ja que 208 persones havien votat, xifra que suposa el 12,80% del cens electoral. Sant Julià de Lòria, fins dimarts la parròquia que encapçalava el rànquing, signa 433 sufragis i un 11,82% del cens; La Massana amb 305 i un 11,11%; Andorra la Vella registra 787 vots i un 10,41%; Canillo amb 86 vots i un 9,39% de les persones censades amb dret a vot; Escaldes-Engordany mostra 477 sufragis i un 9.26% d’activitat. Pel que fa a percentatges, Encamp és, de moment, la parròquia menys moguda ja que només s’han recollit 319 vots, xifra que representa el 9,17% del cens electoral.
La història canvia si només es mira la quantitat de vots dipositats, ja que la capital i Canillo, evidentment, es troben en els dos extrems. Raons de població, bàsicament. En aquesta classificació, Andorra la Vella exhibeix 787 vots, Escaldes-Engordany, 477; Sant Julià de Lòria, 433; Encamp, 319; La Massana, 305 vots; Ordino, 208 i, finalment, Canillo amb 86 sufragis dipositats.
Vot per correu/ Pel que fa al vot per correu, dilluns va començar a arribar a Batllia i, ara mateix, disposen de 50 sobres que encara no han estat dipositats dins de les urnes. Un total de 123 persones han demanat exercir el dret a vot per mitjà d’aquesta opció. Tal i com succeeix amb el vot judicial, es preveu que demà el tràfec sigui major i algun vot més arribi a la Batllia. Per les persones que escullin aquesta opció, han de tenir en compte que el marge també és fins dissabte a la una del migdia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT