PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bonet afirma que els sous baixos porten «conseqüències»

La consellera general valora l'evolució dels salaris el darrer any

Per L.R.

La consellera Sílvia Bonet al Consell General.
La consellera Sílvia Bonet al Consell General. | TONY LARA
La consellera del Grup Parlamentari Mixt, Sílvia Bonet, va afirmar ahir que «les millores econòmiques de l’últim any no queden plasmades en l’evolució dels salaris». La disminució del nombre d’assalariats més ben remunerats en detriment dels salaris més baixos, causa, segons la consellera, «diverses conseqüències importants en cadena que cal tenir en compte».
 
Per una banda, explicava, la reducció dels salaris en diferents sectors d’activitat econòmica provoca que la competitivitat de les empreses del país es vegi afectada negativament. Bonet posava sobre la taula que això passa «perquè cada vegada el treball és més precari, amb un salari insuficient i, segurament, també perquè s’introdueix la figura del contracte temporal com a figura més important en detriment al contracte indefinit». En aquest sentit, va recordar que «això ja s’està veient amb els problemes que han tingut enguany alguns sectors econòmics com el turisme i el comerç per contractar professionals del país» i per la qual cosa s’ha hagut d’incrementar la quota per contractar treballadors forans. 
 
També va valorar que «si cada vegada la gent cobra menys, cada vegada hi haurà menys ingressos a la seguretat social tant a la branca general com a la de jubilació» i això, va augurar, «és insostenible». Així mateix, apuntava que els salaris baixos també posarien «en perill» el consum intern. I va afegir que «també vindrà acompanyat d’un increment de les ajudes socials». 
 
Amb tot, Sílvia Bonet va assegurar que la solució passa per «afavorir les contractacions indefinides i fer polítiques adreçades a ajudar a les empreses a entendre que tenir els treballadors en bones condicions laborals millorarà la seva productivitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT