PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS vol fer unes basses d’aigua termal

Vendrell insisteix en què «és un atractiu que tenim i s’ha de potenciar»

Per EL PERIÒDIC

Cèlia Vendrell i altres membres de la candidatura, ahir al Roc del Metge.
Cèlia Vendrell i altres membres de la candidatura, ahir al Roc del Metge. | PS
La candidatura del Partit Socialdemòcrata va exposar ahir dues propostes incloses en el seu programa i que consideren clau per al futur. La primera, la construcció d’unes basses d’aigua termal a la part alta per potenciar, d’una banda, la zona i, de l’altra, aquest atractiu singular que té la parròquia i que tants cops ha abanderat la candidata a cònsol major, Cèlia Vendrell.
 
 La segona acció recull la compra del terreny, ara llogat per un aparcament, que hi ha davant l’església de Sant Pere per poder disposar d’una parcel·la de propietat comunal al centre d’Escaldes. Vendrell, secundada per altres membres del seu equip com Pere Bellido, Toni Fernández i Eva Dubós, va escenificar aquestes accions a la font del roc del Metge, on s’impulsarien les basses d’aigua termal. La cap de llista va explicar el primer dels projectes, tot recordant que l’aigua termal «és un atractiu de la parròquia i som els únics que la tenim». Per això, s’entén que el projecte, un cop finalitzat, ajudaria a «fer pujar el flux de gent que passeja per Carlemany fins aquí».
 
La candidata a cònsol major va recordar que la idea ja estava prevista al programa electoral del 2011 i que, de fet, durant un temps «va donar la sensació que la majoria de DA la recollia i tenia previst tirar-lo endavant». Finalment, va lamentar que «no va ser així». Per això, la proposta socialdemòcrata aposta per recuperar la iniciativa que, va afirmar Vendrell, no suposaria un cost elevat. «Seria una inversió senzilla, de pocs diners», va indicar.
 
L’altre acció respon a la compra dels terrenys situats davant de l’església, actualment destinat a un aparcament. Vendrell va apuntar que «segons m’han comentat des de la majoria, costaria entre sis i vuit milions» i va remarcar, però, que es tractaria d’una operació molt interessant per al comú. D’una banda, per la possibilitat que el projecte d’aparcament a la part alta no s’aconsegueixi tirant endavant. «Si no s’acaba de desenvolupar, es podria fer un pàrquing en aquesta parcel·la», va explicar, tot recordant que «fa dotze anys que es parla» d’aquest equipament que requereix la col·laboració del comú amb un privat. 
 
En cas que aquest aparcament sí s’acabés construint, el terreny de davant l’església continuaria sent,va assegurar Vendrell, interessant per al comú. «En el futur ens permetrà fer altres coses. D’entrada, es podria instal·lar una plaça per donar vida a la zona», va argumentar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT