PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Andros amb les millors condicions en 10 anys

Les curses es podran veure en directe per televisió al canal ‘L’Equipe 21’, que arriba a 35 milions de llars

Per ALBERT CANES

D’esquerra a dreta, Betim Budzaku, Joan Mas, Antoni Sasplugas i Antonio Cañabate, en la presentació de l’Andros realitzada ahir a Crèdit Andorrà.
D’esquerra a dreta, Betim Budzaku, Joan Mas, Antoni Sasplugas i Antonio Cañabate, en la presentació de l’Andros realitzada ahir a Crèdit Andorrà. | TONY LARA
Per 21a vegada, un dels campionats de motor més rellevants de França i a nivell mundial de curses de gel aterrarà a Andorra. Serà en un dels anys en les quals les condicions són les més optimes a nivell de preparatius previs ja que el circuit es troba en molt bones condicions i la meteorologia apunta a previsions favorables també. 
 
Així almenys ho destacava el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra, Antoni Sasplugas, en la presentació del Trofeu Andros 2015. «Potser és l’any més plàcid dels últims 10 a l’hora de construir el circuit. Va nevar a finals de novembre, vam poder treballar tranquil·lament la instal·lació a principis de desembre i ja hem accollit altres esdeveniments aquesta setmana passada i ja hem pogut anar treballant. A més, el temps ens està acompanyant», comentava el secretari general, que afegia: «Si fes més fred també ens aniria millor, però les nits són fredes, per tant tindrem unes condicions perfectes». 
 
Millor estat de la pista és sinònim de més espectacle, i l’ACA espera que això es tradueixi també en més assistents. L’ACA s’ha marcat com a objectiu la xifra d’entre els 3.000 i 5.000 espectadors entre les dues jornades de competició. 
 
En directe per Televisió/ Com ja va succeir en la primera prova del calendari de l’Andros, la qual es va disputar a Val Thorens el passat cap de setmana, les curses es podran veure en directe per televisió. L’Equipe 21, que arriba a 35 milions de llars franceses, obligarà que els horaris es respectin al màxim. També el diumenge a la nit es retransmet un resum de les dues jornades d’Andros que aporta més visualitzacions del campionat i del lloc que acull la prova. 
 
Tornen les motos i l’Andros femení

La categoria Elite Pro serà novament la gran atracció de l’Andros, amb la novetat que aquest any hi hauran més equips oficials que mai (Mazda, Audi, Citroën i Renault) i un total de 14 pilots conformaran la graella de sortida. Després de la primera prova, Benjamin Riviere és el líder en acabar com el més regular a Val Thorens, on va destacar les dues ruptures de motor de l’actual campió, Jean-Philippe Dayraut, gran favorit a tornar a assolir el títol tot i el zero inicial. «Qui ha de sortir amb moltes ganes de guanyar és Dayraut, que gairebé li podem posar el seu nom a un revolt del Circuit. Va tenir molta mala sort a la primera cursa, per la qual cosa ha de lluitar molt», opinava Sasplugas respecte a les opcions esportives a la categoria reina. L’ex pilot de Fórmula 1, Olivier Panis, també és un dels grans aspirants al triomf. 
 
Una de les novetats d’aquest any és el retorn de les motos amb rodes de claus a Andorra. Donat que el nivell no és el mateix que en cotxes, l’ACA disposa de dues Wild Cards, per la qual cosa els andorrans Xavi España i Àlex Antor formaran part de l’Andros. El prestigiós pilot Randy De Puinet serà el tercer convidat en la categoria de dues rodes. 
 
També formaran part de l’espectacle durant avui i demà les noies, amb Véronique Dufour com a màxima aspirant a obtenir la victòria. Així ho va desmotrar a Val Thorens amb un triomf incontestable sobre les altres sis competidores. Tampoc hi faltaran els vehicles elèctrics que aporten un plus d’espectacle important. «L’Andrós va ser el primer en realitzar competicions de motor amb vehicles elèctrics», recordava Sasplugas, que comentava que «és interessant veure l’evolució que han fet» els vehicles i les competicions. 
 
Els pilots de l’Andros, a Mazda

El concessionari de la marca japonesa va acollir ahir els pilots del Team Mazda de l’Andros, amb Dayraut com a màxim protagonista. És una de les dues accions que es realitzen el cap de setmana per apropar els pilots al públic ja que dissabte al migdia 12 vehicles de la categoria reina es desplaçaran al Pas de la Casa. «Servirà per apropar l’espectacle al centre del poble i el públic es podrà fer fotos amb els pilots», assenyalava Sasplugas. 
L’emoció de l’Andros s’inicia avui a partir de les 16.35h amb els primers entrenaments cronometrats i acabarà demà amb la super final Elite Pro 2 a les 21.45h.
PUBLICITAT
PUBLICITAT