PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lluís Marín, motivat cap a la Copa del Món

El surfista andorrà s’estrena avui a Àustria en les qualificacions

Per A. CANES

Lluís Marín, en el Mundial de Kreischberg, el gener passat.
Lluís Marín, en el Mundial de Kreischberg, el gener passat. | Stanko Gruden / zoom agence
Tants mesos d’espera per a la nova temporada de Copa del Món d’SBX arriben a la seva fi avui. Després d’una temporada 2014-2015 fantàstica a nivell de resultats, amb el punt àlgid de la vuitena plaça als Mundials de Kreischberg, Lluís Marín s’estrena avui en Copa del Món a Montafon (Àustria) amb la disputa de les rondes classificatòries. 
 
L’objectiu del rider andorrà és passar amb normalitat a les finals, les quals es realitzaran demà a la mateixa estació, i ser el més amunt possible. «Ja vam dir a a la pretemporada que volíem ser en el Top-10, per tant, tenim clar que volem ser a dalt», comentava el director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, que es troba amb Marín a Montafon, i que també destacava les ganes que té el surfista de neu per afrontar aquesta prova: «Està motivat i amb confiança, i a partir d’aquí veurem com van els temps i sabrem a quina alçada estarà». 
 
Pel que fa al circuit que es trobarà avui a l’estació austríaca, Visa assenyalava que afavoreix a l’andorrà per les condicions físiques necessàries: «No hi ha molta neu aquí, ni tampoc massa salts grans. És un circuit llarg i penso que està bé per a ell perquè es requereixen tenir unes característiques amb molt físic». Malgrat el positivisme que envolta Marín de cara a la seva estrena de la temporada en Copa del Món, no falten els nervis ni la pressió que són habituals en els debuts.
«Penso que sempre tots els surfistes tenen una mica de nervis abans del debut. Jo el veig bé i crec que pot fer una bona qualificació», explicava el director tècnic de la FAE. 
 
En la prova, però, no faltarà cap dels pesos pesants de la disciplina d’SBX. «En les qualificacions es veurà qui ha entrenat bé i qui no, i qui està ràpid i qui no», afegia Visa, que espera que Marín sigui un dels que ha treballat bé i estigui a l’alçada. 
 
Supergegant de Copa d’Europa

Per altra banda, dos altres membres de la FAE van competir ahir en un supergegant de Copa d’Europa a Kvitfjell (Noruega). Sara Raméntol va ser 56a i Sissi Hinterreitner 57a, en una prova guanyada per Michaela Heider.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT