PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un llop amb pell d’ovella

El MoraBanc visita la pista d’un Estudiantes que tot i ser penúltim i no conèixer el triomf a casa, no deixa de ser un històric de l’ACB

Per Iván Moure

Clark -ex de l'Estudiantes- tira a cistella sota la mirada de Betinho, al fons, en el partit del 22 de novembre passat contra l’Unicaja al Poliesportiu.
Clark -ex de l'Estudiantes- tira a cistella sota la mirada de Betinho, al fons, en el partit del 22 de novembre passat contra l’Unicaja al Poliesportiu. | ACB PHOTO / A. MARTÍN
La Lliga Endesa 2015-2016 està sent una de les més igualades dels darrers anys. Entre el sisè i el quinzè, per exemple, hi ha dos triomfs de diferència. El BC MoraBanc Andorra està allà enmig, desè amb un balanç de quatre partits guanyats i cinc de perduts, per tant se li presenta una oportunitat d’or d’igualar el bagatge de victòries i derrotes. Visita la pista del penúltim classificat, que segons el que diu la classificació no hauria de ser un enorme escoll per sumar la quarta victòria en els últims cinc partits, però el nom del rival és una altra història: el Movistar Estudiantes.
 
El rival, doncs, és un llop amb pell d’ovella. Li juguen totes les estadístiques en contra. Destaca per sobre de totes el número de victòries davant el seu públic. Cap. Ha caigut amb Baskònia, València, Reial Madrid, Fiatc Joventut i CAI Saragossa. A ulls del quadre estudiantil, segurament serà el rival més assequible que visita aquest curs el BarclayCard Center, tot i que no hi ha dubtes que li pot pesar el nerviosisme de jugar a casa: «Ells tenen la pressió d’estar a baix a la taula i de no treure triomfs al seu pavelló. Necessiten guanyar-hi i suposo que notaran la pressió si arribem igualats al final. Nosaltres podem aprofitar la bona dinàmica per sumar una altra victòria. Ens aniria bé perquè és un rival directe», va assenyalar Navarro.
 
Per a Betinho, però, la lectura és ben distinta: «La dificultat serà més per nosaltres que per a ells. Anem obligats a guanyar perquè van malament i això potser ens dóna pressió però hem de seguir les pautes del partit contra el Guipúscoa».
 
AVÍS: ÉS UNA GRAN PLANTILLA / Tots dos jugadors exteriors sí van coincidir en l’entitat del rival, penúltim però ben armat i que acaba de fitxar l’americà Tony Mitchell, un canoner procedent de la lliga russa. El portuguès va avisar de què el rival està passant per una «fase difícil» però que és un equip «amb qualitat suficient com per poder donar-nos problemes. Serà un partit trampa, com el darrer [el GBC]; si ens relaxem es pot complicar. Hem de pensar que és, per exemple, el Reial Madrid, i sortir a donar-ho tot per guanyar».
De la seva banda, el d’Esparreguera va definir a l’Estudiantes com un equip «amb gent jove», però de gran qualitat ofensiva. «Són perillosos perquè quan s’entonen et poden fer molts punts i complicar -te el partit. Contra el CAI ho van demostrar» en un partit que va acabar 110-116 després de dues pròrrogues. També contra el Madrid i sobretot el Joventut, el conjunt que entrena Diego Ocampo va ser capaç d’arribar al final amb opcions de triomf.
 
‘ESTU’... I CINC DE ‘PLAY-OFF’ / El partit contra l’Estudiantes arriba en un moment en què es pot donar un cop de porta a la zona vermella. Una setmana de vèncer a casa el cuer amb cap victòria GBC per 18 (88-70), hi ha visita a la pista del penúltim, que en porta una. Un triomf, que seria el cinquè, posaria molta terra pel mig, un marge d’almenys de quatre victòries. També donaria tranquil·litat per afrontar tota una marató de partits seguits contra rivals de play-off: Madrid a casa, Joventut fora, Gran Canària a casa, Obradoiro fora i València a casa.
 
VERTIGEN A PARLAR DE LA COPA / Més respecte dóna mirar al top-8. Betinho va assegurar que al vestidor «no es parla de la Copa» però sí que està present en els seus caps. És inevitable. «Si seguim l màxim, jugant bé i guanyant partits potser estem allà». Navarro indica que la Copa «queda molt lluny», i que «la cosa canvia d’una setmana a l’altra però ja no amaga la realitat. Guanyant podrem ser més optimistes i mirar més amunt».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT