PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cristian Martínez i Quim Salvat millors jugadors del 2015

El ‘pitxitxi’ del curs passat, campió de lliga i Copa amb el Don Denis, va camí de repetir com a màxim golejador

Per El Periòdic

Cristian Martínez rep el pin de plata com a jugador de futbol amb més de 30 internacionalitats, ahir a la sala d'actes del Comunal.
Cristian Martínez rep el pin de plata com a jugador de futbol amb més de 30 internacionalitats, ahir a la sala d'actes del Comunal. | TONY LARA
Cristian Martínez va agafar el relleu del seu company d’equip del Don Denis FC Santa Coloma  Marc Pujol ahir i va ser designat millor jugador del 2015 en la gala de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) a la sala d’actes de l’Estadi Comunal.
 
L’extrem de 26 anys obté el premi ajudat fins el juny passat pel títol de campió de la Lliga 2014-2015, a la qual va ser el pitxitxi amb 20 gols en els 14 partits de la fase regular i 2 més en els 6 duels del play-off pel títol, a més de 3 en la Copa Constitució. Al setembre també va guanyar la Supercopa 2015-2016 i en la Lliga Biosphere actual, lidera de nou la taula de golejadors amb 9 gols en 10 partits i el Don Denis és líder.
El seu entrenador, Richard Imbernon, repeteix per segon any consecutiu el guardó de millor entrenador, igual que l’exfutbolista Luis do Nascimento, que s’endú el de millor àrbitre.
 
A nivell de clubs, l’FC Encamp va ser premiat com el millor a nivell de la base i el que té més llicències federatives –incloent també el futbol sala–, la UE Extremenya va guanyar el del fair play juntament amb l’Inter d’Escaldes en les categories inferiors.
Pel que fa al futbol femení, Tere Morató de l’Enfaf, que és la pitxitxi al grup 2 de Primera Catalana amb 23 gols en 10 partits.
A banda d’això la FAF va voler obsequiar amb un pin d’or per sumar més de 50 internacionalitats amb la selecció a Txema Garcia, Juli Sánchez, Márcio Vieira i Sergio Moreno i amb un pin de plata per més de 30 a Gabi Riera, José Antoinio i el millor jugador del 2015, Cristian Martínez.
 
QUIM SALVAT, HOMÒLEG EN FUTSAL, ES RETIRA / En el futbol sala nacional, l’homòleg de Cristian Garcia com a millor jugador del 2015 va ser Quim Salvat, ja retirat com a jugador que havia arribat a debutar amb les seleccions tant de futbol com futbol sala i que el curs passat va guanyar amb l’FC Encamp el Canut i la Lliga, en la qual va ser el màxim golejador amb la superba xifra de 93 gols en 22 partits (4,2 de mitja). Josep Cortés va ser el millor àrbitre, Lluis Cruz (Encamp)millor tècnic, la UE Santa Coloma el millor lcub de la base, la Penya Encarnada va rebre el premi fair play, el SAE Sant Julià al de millor base.

Quant a internacionalitats, la FAF va homenatjar Jorge Dias per la seva retirada de la selecció amb 53 internacionalitats i també va entregar un pin d'or a Jona Pérez i Aotir Rubio per dur més de 40 partits, una samarreta a Carlos Barbosa i Marçal Raventós per més de 30, i un pin de plata a Edgar Sánchez i David Férrez per més de 20.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT