PUBLICITAT

Escales-Engordany

El nou TAC de l’Hospital evita el trasllat de pacients

L’Hospital incorpora serveis per a malalts cardíacs i oncològics

Per M.C.

El cap de Diagnòstic per la Imatge, Seara, a la visita al TAC, ahir.
El cap de Diagnòstic per la Imatge, Seara, a la visita al TAC, ahir. | TONY LARA
L’aparell de Tomografia Axial Computeritzada (TAC) amb què el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària  ha equipat el Servei de Diagnòstic per la Imatge, evitarà que centenars de pacients locals que fins ara s’havien de «traslladar fins a Barcelona o Tolosa» puguin ara «rebre a Andorra aquestes prestacions. Ho va assegurar ahir el cap del Servei de diagnòstic per la imatge de l’Hospital nostra Senyora de Meritxell, Ángel Seara, durant la visita que va oferir als mitjans per mostrar la maquinària adquirida el passat novembre per 427.000 euros i que, entre altres incorporacions, permet reduir la radiació als rajos X a què se sotmet el pacient entre el 70 i el 80% respecte de l’anterior.
 
Noves prestacions/ Segons Seara, s’espera un augment en la xifra d’aproximadament 8.000 persones que anualment fan ús del servei. L’increment s’explica per la incorporació de noves prestacions degudes al giny. Entre el llistat d’aplicacions afegides, consta assistència a persones amb afectacions cardíaques que, fins fa un mes, havien de desplaçar-se a altres centre per fer el seguiment de les seves malalties. En total, entre els dolors aguts i els pacients redirigits des de centres primaris i metges especialistes, es calcula que s’atendrà uns 400 usuaris.
 
Si la cardíaca i les perfusió cerebrals per al control d’accidents cardiovasculars són dues de les principals novetats, les branques oncològica i la part dels pulmons –entre altres–, tindran noves prestacions, com un millor seguiment del tumor pel que fa a la primera o un sistema menys invasiu per al control dels emfisemes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT