PUBLICITAT

Escales-Engordany

Els hotelers opinen que les xifres d’ocupació del Govern són falses

La patronal acusa el Ministeri de Turisme de presentar «una bonança» que no és real

Per JOAN RAMON BAIGES

Dos turistes passegen per l’avinguda Carlemany, aquest estiu.
Dos turistes passegen per l’avinguda Carlemany, aquest estiu. | TONY LARA
La Unió Hotelera (UH) es va encarregar ahir d’aportar un nou element de reflexió per a la jornada d’avui, prèvia a la votació per renovar els comuns. La junta de la patronal va carregar contra el Govern, i especialment contra el Ministeri de Turisme, per la dades d’ocupació turística de la temporada d’estiu,en considerar que aquestes són molt allunyades de la realitat.
 
En altres paraules, els hotelers acusen l’Executiu de manipular en benefici propi el resultats del període de juny a setembre d’aquest any, un maquillatge que, lamenten, els hi està portant molts perjudicis, «com llogaters d’edificis que demanen l’increment de la quota mensual».
 
La data en que s’ha emès el comunicat per fer pública la discrepància suggereix una intencionalitat política –a un dia de les eleccions comunals. La UH manifesta la seva sorpresa  «per la bonança extraordinària» que va assegurar l’Executiu «que no és la realitat succeïda en aquest període, portant a confusions i males interpretacions».
 
Maquillatge / En la presentació dels resultats de la campanya estiuenca el ministeri va presentar un increment del nombre de turistes del 19,6% (149.441 més) respecte el mateix període de l’any passat, i un augment en el nombre de pernoctacions del 48,8% (406.416 més). La patronal es queixa que aquests xifres no van ser contrastades amb els sectors implicats, i lamenten que Andorra Turisme no hagi tingut en compte les dades facilitades pels sectors «que eren diametralment oposades». Per aquest motius la Unió Hotelera posa en dubte la veracitats de les xifres del Govern i es pregunta com calcula Estadística l’ús del tipus d’allotjament utilitzat pels turistes i les pernoctacions per parròquies. Per apuntalar el seu posicionament, els hotelers demanen que, si el nombre de pernoctacions va augmentar el 48,8 i el nombre de turistes un 19,6», «com pots ser que el consum d’energia a l’hoteleria i restauració va caure un 0,4% el 2014», i alhora reclamen quin va ser l’augment de l’IGI. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT