PUBLICITAT

Escales-Engordany

Aleix assegura que el discurs polític és molt diferent de la realitat del sector

El president de la PIME diu que la solució passa «per tenir clar on volem anar».

Per LÍDIA RAVENTÓS

El president de la PIME, Marc Aleix.
El president de la PIME, Marc Aleix. | TONY LARA
El president de l’associació de la Petita i Mitjana Empresa d’Andorra (PIME), Marc Aleix, assegura que «el Govern, sense cap mena de dubte, manipula les dades que dóna» referint-se a les xifres d’ocupació del sector hoteler. I afegeix: «La informació que donen les estadístiques i la realitat són molt diferents». Segons Aleix, les xifres que es posen a disposició de la ciutadania i dels mitjans de comunicació no es corresponent amb el dia a dia del sector. «La nostra realitat és diferent del discurs polític», sentencia. I afirma que fa molt de temps que els empresaris del sector demanen canvis però que «el Govern està molt sord». 
 
En aquest sentit, el també propietari de l’Hotel Llop Gris, fa referència a «la disponibilitat» que ha tingut l’Executiu aquesta temporada per ampliar el nombre de quotes per contractar treballadors forans i ho atribueix al fet que enguany tingui lloc la celebració de les eleccions comunals. 
 
La solució, segons Aleix, passa per «tenir clar on volem anar». Explica que si el que interessa és oferir un producte més barat, «aleshores anem pel bon camí». Si, en canvi, es busca donar un producte i un servei de qualitat, «s’ha d’entendre que això té un preu». «Jo vull tenir personal professional, però per poder-lo contractar li he d’oferir un sou que concordi amb la seva formació, i això no ho puc fer si tinc les habitacions a preus més baixos del que toca».  També es queixa de la falta de polítiques que ha dut a terme l’Administració en l’àmbit de l’ensenyança per formar gent del país en el sector. «Tenir gent formada a Andorra és el primer que volem i el Govern no se n’ha preocupat mai», exposa. 
 
Respecte al comunicat que va fer públic ahir la Unió Hotelera, el president de la PIME manifesta que «és normal que comencin a donar dades més reals, al final són ells els que han de posar fil a l’agulla». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT