PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Primera guia que mostra el nivell dels itineraris de senderisme

El producte compta amb una metodologia pròpia per calcular la dificultat

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la guia Sendif de senderisme, ahir.
Presentació de la guia Sendif de senderisme, ahir. | RÀDIOSEU
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va presentar divendres passat la primera guia que es publica a Catalunya amb una metodologia pròpia per calcular el grau de dificultat dels itineraris de senderisme, anomenada el mètode Sendif. La publicació es complementa amb una calculadora online per determinar la dificultat física de qualsevol ruta i un catàleg de les icones dissenyades per informar-ne, segons ha informat RàdioSeu.
 
Així, la guia s’ha el·laborat amb la col·laboració de la Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, un grup de treball coordinat per l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (Idapa) que reuneix agents públics i privats implicats en la projecció d’aquest territori com a destinació de senderisme. En el marc d’aquest grup s’ha constatat que la informació que s’ofereix actualment als senderistes sobre el grau de dificultat d’una ruta no és homogènia, és a dir, que un mateix itinerari pot ser classificat com d’un nivell o un altre segons l’agent que en parli.
 
Per aquest fet, la Taula de Senderisme ha impulsat l’elaboració d’aquesta guia breu de criteris, pensada perquè els apliquin informadors turístics, tècnics de senderisme i també per ser reproduïts en pàgines web, tríptics i aplicacions sobre la matèria. Tanmteix, Vila va afirmar durant la presentació que «el senderisme es una pràctica antiga que actualment es fa amb paràmetres de qualitat que aporten un valor a les comarques de muntanya, i això és el realment important». A la roda de premsa també hi va assistir el president de l’Idapa, Pere Porta; el delegat territorial de la Generalitat al Pirineu, Albert Alins; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; i l’alcalde de la Seu, Albert Batalla. 
 
La publicació s’adreça especialment a senderistes esporàdics i s’aplica a rutes ben senyalitzades,que es puguin fer en un mateix dia i que comencin i acabin al mateix lloc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT