Gutiérrez signa un 40è lloc en eslàlom de Copa del Món

Àxel Esteve puja al segon calaix del podi en un eslàlom FIS a l’estació de Geilo

Àxel Esteve, a l'esquerra, al segon lloc del podi de Geilo, ahir.
Àxel Esteve, a l'esquerra, al segon lloc del podi de Geilo, ahir. | FAE
Cap de setmana complert i satisfactori, el que han viscuts els esquiadors internacionals en les diferents proves que participaven.
Per començar, Mireia Gutiérrez va tornar a tenir un dels dorsals més alts en el segon eslàlom de Copa del Món que es va disputar ahir a l’estació sueca d’Are. Partia amb el 55 d’un total de 67 esquiadores i tot i així va poder signar una 40a posició i a tan sols 1,24s de la trentena plaça que dóna accés a la 30a posició i que va ocupar la suïssa Rahel Kopp. «Ahir va esquiar una mica millor que anteriorment. Ha guanyat la que va guanyar l’altre dia en Copa d’Europa [Trysil, Noruega]». Es tracta de Petra Vlhova. Llavors va acabar a 2,43s i ahir, amb una pista molt més malmesa, a 3,93s.

Destacar també a Àxel Esteve, qui a l’estació noruega de Geilo va tornar a deixar la seva empremta en un eslàlom amb una segona posició, a només 17 centèsimes del guanyador, el local Timon Haugan, i amb una puntuació FIS de 26,42 que millora el 26,84 que té en aquesta disciplina. A més Robert Solsona es va ficar al top-10 i Josh Alayrach va ser onzè. Kevin Courrieu, Matías Vargas i Xavi Salvadores no van finalitzar la cursa.

A Veysonnaz (França) hi havia els joves de l’equip masculí, que van acabar entre el 25è i el 33è lloc. El millor resultat va correspondre al 24è lloc d’Arià Missé amb el dorsal 49. Àlex Rius, amb el 52, va obtenir el 25è lloc, Albert Pérez va ser el 26è amb el 46, Lucas López el 29è amb el dorsal 68, Joaquim Rodríguez va ser el 31è amb el 71, Pol Suárez, el 32è amb el 73 i Cerni Mesa va tancar la participació tircolor amb un 33è lloc, partint com el 70 cap de sèrie.

Verdú, onzè en supergegant / Per últim, Joan Verdú va finalitzar onzè i a segon i mig del guanyadorm al supergegant de la Nor-Am Cup a Panorama (Canadà), on partia amb el dorsal 69 i Marc Oliveras, el 47 sobre 133 esquiadors. Els dos corredors andorrans van participar en l’eslàlom per completar la supercombinada, però cap dels dos no van poder finalizar aquesta mànega. H

Cinquena plaça d’Esteve a la 2a cita de la Copa d’Europa júnior

Irineu Esteve continua aixecant admiració a cada cursa que va i ahir va ser en la segona cita de la Copa d’Europa júnior que es va disputar a l’estació francesa de Prémanon.

El corredor de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va aconseguir una meritòria cinquena posició en els 15 quilòmetres de modalitat clàssic, amb un registre de 35.56,3 minuts i a 25,6 segons del guanyador, l’esquiador local Martin Collet. Esteve va obtenir 58,23 punts FIS, es va quedar a 15 segons del podi en una cursa que va aplegar 60 participants. «Continua sorprenent-nos, estem molt contents amb la seva evolució, avui ha tornat a deixar clar que no para de millorar», va afirmar el director tècnic de la FAE, Carles Visa.

Quant a la prova femenina dels 10 km. clàssic, Carola Vila va finalitzar la 39a amb una marca de 30.49,5 minuts i 192,25 punts.