La Copa del Rei s’apropa

El MoraBanc s’aprofita del mal moment de l’Estudiantes per sumar el quart triomf dels últims cinc partits i entra de ple en la lluita per ser a La Corunya

Per ALBERT CANES

Giorgi Shermadini lluita una pilota amb Hernangómez, en el partit entreel'Estudiantes i el MoraBanc al Barclaycard Center. | ACB / E. Candel
Incontestable. El triomf importantíssim que va assolir ahir el MoraBanc Andorra a la pista del Movistar Estudiantes. Innegable. L’equip dirigit per Joan Peñarroya lluitarà per entrar a la Copa del Rei. Els tricolors es van aprofitar del mal moment del conjunt madrileny i el deixen més tocat per situar-se en la part interessant de la classificació després de mostrar més solidesa i intensitat en el joc que un rival en hores baixes.

Un parcial de 0-5 donava el tret de sortida a l’enfrontament. Shermadini i Betinho, en un triple, eren els anotadors d’un equip andorrà que va sortir amb més encert que l’Estudiantes en els primers instants. Malgrat tot, no era suficient com per posar una diferència àmplia. Els errors i el desencert es veien a les dues bandes de la pista, així com algunes accions de brillantor. Brizuela i Thomas, de tres, anotaven per a l’equip madrileny i el posaven per primera vegada per davant en el partit quan havia transcorregut més de la meitat del primer quart (14-12). Però dues cistelles seguides de Jones, amb alley-oop inclòs de Sada, i un triple de Navarro permetien als de Peñarroya gaudir d’una avantatge per la mínima a la conclusió dels primers 10 minuts (18-19).

El marcador reflectia la igualtat que s’havia vist i també que els dos conjunts havien comés errades continues. Però a l’inici del segon quart el MoraBanc va sortir amb un parcial important de 4-12 i tenia els millors minuts fins el moment en quant a joc. Jones tornava a estar a un bon nivell després d’encadenar partits sense tenir protagonisme i acabava la primera part com a màxim anotador del conjunt tricolor amb vuit punts després de fer-ne quatre seguits. Un triplàs de Schreiner, dues cistelles de Navarro i un tir lliure de Clark completaven el parcial i posaven la màxima diferència en el marcador (22-31).

El germà petit dels Hernangómez guiava la reacció estudiantil amb sis punts seguits, però Pino realitzava dues accions en penetració a cistella que calmaven els intents de l’ala-pivot del conjunt madrileny i les aportacions de Stojanovski, molt erràtic  en aquells instants amb només una cistella en tres intents que va realitzar estant tot sol al perímetre, van posar una avantatge de +6 a la conclusió de la primera part (33-39).

S’acosten i reacció

Els dos punts inicials de Sada a la represa van ser l’avantsala d’un dels moments més delicats del matx del MoraBanc. Brizuela, amb cinc punts, i Martín amb tres, posaven el conjunt local a dos del visitant (41-43). Sada, amb cistelles descarades, tornava a allunyar lleugerament als tricolors, però Rey i Hernangómez responien (45-47). Després d’aquesta empenta estudiantil va arribar una gran reacció andorrana. Dos triples de Betinho i dues cistelles de Navarro van situar la doble xifra de diferència a l’il·luminós (47-57), la qual els madrilenys van poder treure abans d’encarar els darrers 10 minuts (49-57).

Ningú remata

El MoraBanc va jugar amb la renda de vuit punts al darrer quart. Si l’Estudiantes anotava, els de Peñarroya responien, i si no ho feien, els tricolors tampoc ampliaven la diferència. Fins a tal punt que cap equip va ser capaç d’anotador tres punts seguits sense que l’altre en fes cap fins passats els cinc minuts del darrer quart. Va ser Bogdanovic el primer en canviar la dinàmica i posava el +9 amb un tir lliure (57-66). Brizuela responia amb un triple en transició i donava energia als locals (60-66), però Betinho va tranquil·litzar amb una nova cistella des de més enllà de la línia exterior (60-69).

L’Estudiantes es desinfla/ El moment definitiu del duel va arribar després de la cistella de l’aler de Cap Verd. Bogdanovic ampliava el marge per sobre els 10 punts, i Estudiantes cometia errors de pati d’escola. El més greu va arribar amb una passada de Martín a Hernangómez a la cara que va acabar amb la pèrdua de la pilota per part dels locals. El Barclaycard Center xiulava el seu equip i això era música per a les orelles del MoraBanc. De cara als instants finals, l’encert clau de Stojanovski a la línia de tirs lliures va acabar de decantar el cinquè triomf per al conjunt tricolor. El macedoni va provar una cistella final sobre la botzina aprofitant que els locals ja havien deixat de defensar per ampliar més el marge, però va ser fora de temps i la diferència es va quedar en +7 (75-82).

Per primera vegada des del retorn a l’ACB, el MoraBanc compta amb un balanç igualat a la classificació, sense comptar els 0-0 de principis de temporada. Els gran protagonistes en la taula d’estadístiques d’aquest triomf molt important, el segon consecutiu i el quart en els darrers cinc partits, van ser Shermadini (12 punts, 14 rebots, 23 de valoració), Betinho (15 punts, 4 rebpts, 17 de valoració), Navarro (13 punts, 3 assistències, 17 de valoració) i Sada (8 punts, 8 assistències, 18 de valoració). Amb quatre jugadors per sobre dels dos dígits en la valoració, l’equip demostra de nou que les victòries es produeixen quan el conjunt està al nivell sense cap jugador destacant excessivament per sobre la resta.

La classificació

Fins a sis equips van finalitzar la jornada amb cinc victòries i cinc derrotes. Seran els conjunts que es jugaran les últimes places de Copa del Rei, per la qual el MoraBanc lluitarà d’aquí al 24 de gener, moment en què acaba la primera volta i es decideix qui obtindrà el bitllet per a La Corunya. Diumenge vinent, primera pedra grossa en el camí amb la visita del Madrid.