PUBLICITAT

Encamp

UP+DA reprèn les regnes davant de la desinflada del PS + I

Els liberals, nova força al poble, releguen Joan Sans al tercer lloc

Per Marisa da Costa

Jordi Torres, candidat d'UP+DA, abraça el nou cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, ahir.
Jordi Torres, candidat d'UP+DA, abraça el nou cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, ahir. | Tony Lara
La confiança de 830 encampadans retorna a Units per al Progrés (UP) + Demòcrates per Andorra (DA), les regnes de l’administració comunal encampadana, que surt de la cita electoral amb un 42,22% dels vots i vuit consellers comunals. Si bé la pugna inicial entre els taronges i l’opció liberal per la parròquia donava peu a dubtes, a mesura que es va avançar en l’escrutini Liberals d’Andorra (Ld’A) + Independents van frenar als 32,15 punts, relegant un tradicional Partit Socialdemòcrata (PS) a la tercera força amb l’assoliment d’un 25,64% dels vots (en detriment del 27,17% aconseguits les eleccions comunals del 2011). Finalment, dels 2.153 vots registrats, 34 es van considerar nuls i 153 ciutadans van optar pel vot en blanc. 
 
Jordi Torres substituirà a qui els darrers quatre anys l’havia acompanyat al capdavant del Comú d’Encamp com a cònsol major, Jordi Mas; ho farà acompanyat d’Esther París. L’excònsol menor va manifestar la «satisfacció plena» de l’equip d’UP + DA davant la victòria i vers un «resultat que s’apropa molt a les previsions» i que, sota el seu parer, diagnostica que «el programa ha agradat» i en el que per tant treballarà la legislatura que s’inaugura. «Sorprès» per la pèrdua de puixança de Sans i convidant a l’anàlisi de la «caiguda de la participació» ciutadana –estancada al 61,89%–, va voler «felicitar» els rivals amb qui ara s’enfrontarà als consells comunals.
 
El candidat de Ld’A + I, segon partit a la parròquia amb 632 vots a favor i l’entrada de dos components al comú, va sumar-se a l’enhorabona als vencedors alhora que traslladava l’ànim «content pels resultats» i assegurava que encara l’oposició amb «molt d’optimisme i moltes ganes de treballar per la parròquia amb la mateixa il·lusió» amb què encarava els comissis.
 
Resultats inesperats/ Desenllaç imprevist per a la formació socialdemòcrata després de quatre anys d’aferrissada oposició. L’encarregat de refutar al revalidat UP + DA i novament candidat per PS + I, Joan Sans, va reconèixer «no esperar ser la tercera força» després de «la feina que hem fet a la casa comuna» i per la qual «esperàvem que tindríem una recompensa». Malgrat tot, el candidat socialdemòcrata va assegurar que respondran dels 504 vots rebuts tot col·laborant «amb la força guanyadora en tot allò que calgui», acompanyat pel segon candidat a la llista, Pere Marsenyach.
PUBLICITAT
PUBLICITAT