PUBLICITAT

ORDINO

ACO-DA confirma que Ordino aposta per la continuïtat

Mortés serà el cònsol major amb el 58,66% de suport: 640 vots

Per RAFA MORA

ACO-DA confirma que Ordino aposta per la continuïtat @Democrates_and #Comunals15
ACO-DA confirma que Ordino aposta per la continuïtat @Democrates_and #Comunals15 | TONY LARA
Josep Àngel Mortés (ACO-DA) preferia mantenir la calma tot i que una vegada superat el 70% de l’escrutini ja guanyava per més de 150 vots en una parròquia en què en les generals les diferències van ser de 17. Finalment, serà el cònsol major substituint Bonaventura Espot gràcies al suport de 640 ordinencs, un 58,66%. La seva rival, Sandra Tudó (Liberals+Independents), es va quedar amb 451 vots, el 41,34%.

El vespre va mostrar, des del principi, que el triomf seria taronja. Amb el primer centenar de vots, 59 eren per a ACO-DA, pels 29 de Liberals, però «això no vol dir res», afirmava des del mateix comú la cònsol menor sortint, Consol Naudi. I potser tenia raó, que en unes eleccions s’ha de mantenir la calma. Però, mentrestant, l’equip de Mortés era a l’hotel Coma d’Ordino  seguint els resultats de l’escrutini, i allà les cares i els gestos sí que eren d’alegria. El número u somreia sabent que les vibracions eren bones, però deixava fer als seus i amb la premsa mostrava prudència. Ja després, amb el 100% escrutat i el Comú a les mans, va dir la seva: «Estic molt content i el que més valoro és la confiança que s’ha demostrat pel nostre grup, pel nostre projecte, i penso que a partir d’ara hem de treballar a fons». Mortés considerava que el repte que s’obre ara és «donar continuïtat al projecte», «treballant per la parròquia». Així mateix, qui serà el nou cònsol va voler agrair el suport rebut de tots els electors.

Per la seva banda, Sandra Tudó i els Liberals d’Andorra + Independents eren a l’Era d’Ordino tancats mirant la pantalla de la televisió i fent càlculs, però els números no sortien. «Aquí estarem, aguantant, i no passa res», afirmava Tudó quan encara no s’havia tancat tot l’escrutini però ja apuntava a derrota. Ja amb el 100% dels vots escrutats, i amb el 41,34% del suport, Tudó afirmava que la campanya havia estat «excel·lent»: «Hem fet molt bona feina per arribar a tothom, l’equip ha treballat intensament». Això sí, pel que fa al resultat, era clara: «Penso que 451 vots és un bon resultat comparat amb les últimes comunals, i per això hem d’estar satisfets pel que hem fet, i per les cares noves que hem presentat per donar una nova visió».

Tudó va reconèixer que la seva formació haurà de fer «una valoració dels resultats, però no en calent» i va apuntar que l’oposició «serà ferma», amb ganes de «fer oposició però amb un tarannà constructiu».

Arcalís,  molt present / La gestió d’Arcalís serà un dels grans problemes que haurà d’afrontar el nou govern. Mortés va assegurar ahir que la proposta que vingui al respecte «l’analitzarem i farem el millor que sigui per a la parròquia», en referència a l’anunci dels Liberals, que durant la campanya van assegurar tenir inversors. En aquest sentit, Sandra Tudó va assegurar: «Els inversors volien treballar amb nosaltres, però els presentarem».

La participació més alta / A Ordino, van exercir el seu dret de vot 1.240 persones de les 1.625 que tenien dret, el que significa un 76,30% de participació, la més alta de les set parròquies. De vots vàlids se’n van sumar 1.091, mentre que de blancs en van ser 141, i 8 de nuls.

Els resultats del 2011 / Les eleccions comunals del 2011 van deixar l’ACO de Bonaventura Espot i Consol Naudi amb 621 vots, un 56,45% del suport total, mentre que CDO va aconseguir 308 vots, el 28%, i la coalició del PS 171, amb un 15,55% del suport.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT