PUBLICITAT

Barcelona

Millores en el projecte per consolidar els óssos als Pirineus centrals

L’objectiu de la iniciativa és conèixer genèticament la població d’animals i fer una xarxa d’espais

Per EL PERIÒDIC

Pàgina web per consolidar el projecte.
Pàgina web per consolidar el projecte. | GENCAT
El projecte per a la consolidació dels óssos als Pirineus centrals, PirosLIFE, es va posar en marxa la setmana passada. Aquest web permet conèixer les darreres novetats de les accions que s’estan duent a- terme per consolidar el futur de l’ós bru als Pirineus en un entorn favorable i generar productes i sistemes per ser exportats a la resta del Pirineu i a d’altres zones de la Unió Europea.
 
L’objectiu del projecte és conèixer i consolidar genèticament la població d’óssos, dissenyar una xarxa d’espais de connectivitat, provar que el risc d’atacs «zero» a la ramaderia i l’apicultura és possible, generar un clima d’acceptació i coexistència amb les persones, i incrementar i millorar els espais de coordinació internacional en relació a l’ós bru.
 
Tot i que és complicat comptabilitzar la població d’óssos que hi ha als Pirineus, se’n pot fer una aproximació. Segons els models, les últimes dades indiquen que durant el 2013 hi havia entre 31 i 35 óssos als Pirineus. S’estima que hi havia uns 17-21 exemplars de més de quatre anys i uns 14 entre cadells i subadults, de quatre anys o menys. El projecte PirosLIFE s’emmarca també dins dels programes Life-Natura, l’objectiu dels quals és sobretot+ contribuir a l’aplicació de la directiva comunitària relativa a la conservació de la natura per mantenir i millorar els hàbitats naturals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT