PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La policia deté tres persones per agressions a la parella

La setmana se salda amb 25 arrests, dos per possessió de droga

Per EL PERIÒDIC

Un agent mostra el resultat de la prova d’alcoholèmia al conductor.
Un agent mostra el resultat de la prova d’alcoholèmia al conductor. | TONY LARA
La darrera setmana el cos de seguretat va detenir tres persones presumptament culpables d’haver agredit les seves respectives parelles en l’àmbit domèstic. També entre el 7 i el 13 de desembre, els agents van arrestar dos homes per trobar-se en possessió de productes estupefaents.
 
El dimarts passat el servei de policia va intervenir a Canillo i a Escaldes-Engordany per acabar enduent-se dos homes acusats per presumptes maltractaments contra les seves companyes. En el segon dels casos es tracta d’una dona de 34 anys que, en ser interpel·lada pels agents després d’agredir la seva parella, també va desobeir els agents, tot resistint-se amb violència física. El mateix dia i quan actuaven per una discussió domèstica, es va detenir una parella per crebantar una prohibició mútuad’entrar en contacte amb ells, segons informa el cos policial al balanç fet públic ahir. 
 
El darrer dels casos de violència de gènere esdevinguts la setmana passada és el d’un jove de 29 anys que divendres passat era detingut a Encamp.
Fora de la llar, també es va haver de detenir dos homes no residents per la suposada agressió a un altre home a la via pública, després de barallar-se a les proximitats d’un local de la capital. També a causa d’una discussió, els agents detenien un home de 31 anys per injuriar i amenaçar diversos clients d’un local nocturn d’Escaldes-Engordany.
 
En l’àmbit de la salut pública, la policia va retenir un home de 44 anys que, en un control rutinari, va ser enxampat amb 1,4 grams de cocaïna. D’altra banda, es va aturar un no resident que intentava entrar al Principat –per la frontera del riu Runer– amb 1,3 grams de cocaïna i 1,2 de marihuana. 
 
Furt de 51 cartrons / Dimarts va ser finalment detingut l’home que presumptament hauria estafat diversos comerços tot canviant diners per un import superior al que ell cedia al dependent. Encara en l’àmbit de les infraccions per sostracció, cal destacar la detenció de tres dones. Dues d’elles no són residents i van ser arrestades en trobar-se a l’habitació de l’hotel on s’hostejaven 51 cartrons  de tabac que presuntament haurien furtat d’un establiment del Pas de la Casa. 
 
La dependenta d’una joieria d’Andorra la Vella va ser detinguda el divendres, acusada de sostreure de l’establiment on treballava diferents productes valorats en prop de 4.000 euros que presumptament hauria intentat vendre posteriorment en un negoci de compra d’or del país.
 
Ordre de recerca/ La detenció d’un home de 45 anys el passat dimecres se suma a les tres persones detingudes aquest més per diversos delictes, després d’haver fugit de la justícia. El darrer va ser un presumpte implicat en un delicte de lesions doloses al que se cercava des de l’abril del 2013. L’agressor accedia al Principat la tarda del dia 9 a través de la frontera hispano-andorrana. 
A Escaldes, el passat divendres, un home no resident va ser arrestat per emprar un document fals amb l’objectiu d’obtenir els permisos de treball i de residència al Principat.
 
Crebant de la seguretat/ Com cada setmana, les detencions per infraccions contra la seguretat col·lectiva són les més nombroses. Nou persones van ser retingudes la setmana passada per superar la taxa d’alcoholèmia permesa. El cas més destacat és el d’un home que causava danys materials a Encamp en patir un accident. Va ser controlat conduint amb una taxa d’alcohol de 2,43 g/l. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT