PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les activitats socials afavoreixen la pujada en 1,4% dels assalariats

El mes de setembre passat van registrar-se al Principat 481 assalariats més que al 2014

Per EL PERIÒDIC

La ramaderia registra el descens més marcat a la xifra d’assalariats.
La ramaderia registra el descens més marcat a la xifra d’assalariats. | M. T.
El mes de setembre passat van registrar-se al Principat 481 assalariats més que al 2014, el que percentualment suposa un increment d’1,4 punts. Per sectors, i segons es desprèn de l’informe sobre mercat laboral que el Departament d’Estadística va fer públic ahir, van apuntar-se una apujada Altres activitats socials i serveis personals (amb un 6,8%), Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials (amb un 5,1%) i novament el Sistema financer (amb un 5%). En total, la Caixa Andorrana de la Seguretat Social va comptar amb 34.682 registrats que, de mitjana, cobren un 1,7% més que el setembre de 2014,  situant-se el sou en 1.949,62 euros.
 
La tendència negativa afecta als els sectors d’Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, on cau la xifra dels assalariats fins a un 7,9%. El segueixen els àmbits de Producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, amb un 3,5%, i, Llars que ocupen personal domèstic, comerç al detall, llevat de vehicles de motor i Administració pública i seguretat social, amb baixades respectives del 2,2%, 2,1% i 1,9%. 
 
Per últim, a les dades que el servei d’estadística feia ahir públiques, s’hi destaca també un increment de la massa salarial, que se situa al 3,1% amb un volum de 67,6 milions d’euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT