PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín no es perdrà cap prova de la Copa del Món

La caiguda li provoca una luxació a la clavícula de grau dos

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marín, en la prova de la Copa del Món de Montafon.
Marín, en la prova de la Copa del Món de Montafon. | FAE
La situació d’alarma queda enrera i es mira amb més optimisme el futur. La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i el propi Lluís Marín patien per la lesió que es va produir el rider a la primera prova de la Copa del Món, a Montafon (Àustria), però aquesta no és tant greu com es podia esperar i podrà seguir completant el calendari del circuit mundial.
 
Les proves a que es va sotmetre ahir van indicar que té una luxació a la clavícula de grau dos. Aquesta és d’inferior gravetat a la que es va produir a principis d’any a Arcalís, que era de grau tres. El període de recuperació que va tenir en aquella ocasió fa pensar que estarà en bones condicions per a la pròxima cita a la Copa del Món a l’estació alemanya de Felberg el 24 de gener. «Faré tot el possible per competir-hi», afirma Marín. Fins aquella data no té previst participar en cap cursa. No tenia programada inicialment cap Copa d’Europa i la prova de la Copa del Món que s’havia de disputar aquest dissabte a Cortina d’Ampezzo (Itàlia) es va suspendre per la manca de neu.
 
Trobar-se amb una incidència d’aquest tipus només començar la temporada és una mala passada perquè hi ha «molts entrenaments i esforços al darrera», però confia en arribar al seu millor moment, sobretot de cara a la darrera part del curs, amb un calendari farcit de viatges. En un mes viatjarà a Rússia, Corea del Sud, Suïssa, Estats Units i La Molina. «És molt important estar bé a final de temporada», assegura.
 
Salvadores frega el podi / Els equips masculí i femení de la FAE es troben a l’estació noruega de Geilo. Ahir van disputar un eslàlom gegant de categoria FIS. El més destacat va ser Xavi Salvadores, que va signar la quarta plaça.
 
Va realitzar mànegues de 55,08 i 50,67 segons, per un total d’1.45,75 minuts i 41.36 punts FIS. Josh Alayrach va ser onzè (1.46,53), Kevin Courrieu 27è (1.48,33) i Robert Solsona 42è (1.49,43). Aquest últim a la finalització de la primera mànega ocupava la tercera posició, però en la segona va fer un stop and go i es va veure molt relegat en la classificació. L’únic en no aconseguir acabar era Matías Vargas, que es va quedar fora en la segona. Es va imposar l’esquiador noruec Tomas Markegaard amb un crono d’1.44,59. El van seguir l’eslovè Luka Pancur (1.45,00) i el també noruec Aage Solheim (1.45,51).
 
En fèmines, Sissi Hinterreitner va concloure en la 34a plaça amb un registre d’1.56,51, sumant 72.13 punts. Sara Raméntol va quedar eliminada en la segona mànega. En la primera havia estat vintena. La victòria se la va adjudicar la noruega Guro Hvammen amb 1.49,71. El segon lloc va ocupar-lo l’eslovena Meta Hrovat (1.50,21) i la tercera la italiana Anna Hofer (1.51,45).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT