PUBLICITAT

sant julia de loria

Uns ‘Pastorets’ de conte amb personatges «més innocents»

El director, Joan Hernández, recupera les escenes de l’anunciació de Maria i el portal de Betlem

Per El Periòdic

Una escena d’‘Els pastorets’ de l’any passat.
Una escena d’‘Els pastorets’ de l’any passat. | Tony Lara
La nova edició del clàssic lauredià Els Pastorets serà «més familiar que mai, amb personatges menys malignes i més innocents». A més, perquè la representació escènica sigui més amena per al públic, s’ha escurçat la durada de l’obra, que serà de poc més d’una hora, i els protagonistes de la història entraran en la dimensió dels contes, del circ i de la fantasia. 
 
El director de la 22a edició d’Els pastorets d’enguany és Joan Hernández, que els dos anys anteriors n’havia estat  l’ajudant de direcció. Hernández va explicar ahir que ha apostat «per retornar als orígens pel que fa al guió». En la versió d’aquest Nadal s’han recuperat dues de les escenes «més emblemàtiques» del conte original, de Josep Maria Folch i Torres, segons va avançar la consellera de Cultura de Sant Julià de Lòria, Maria Servat. Les dos noves escenes que s’incorporen a la trama són la de l’anunciació de Maria, és a dir, quan s’assabenta que està embarassada, i la del portal de Betlem, amb Josep, Maria i el nen Jesús.
 
El director de l’obra va detallar que al pròleg de la representació «ens situem en un ambient de conte» en què es deixa clar que els protagonistes, el Lluquet i el Rovelló, es troben dins d’un somni. A més, els Pastorets d’aquest Nadal tindran punts circenses, sobretot pel que fa a l’ambientació, i implicacions amb el món de les fades.
 
UNA MICA MÉS PALLASSOS / Pensant en el públic més familiar, Hernández ha optat en reduir la durada de la representació a poc més de 60 minuts, mentre que fins ara en durava uns 90. El director també va insistir que ha intentat que els nous  Pastorets siguin «més entenedors» i que els personatges siguin «més amables i divertits», amb un punt maldestre que els dota d’un caràcter «clown». Aquest punt còmic serà destacable en els personatges de Satanàs i de Sant Miquel, que canvia l’espasa per una vareta màgica, i també en l’arcàngel Sant Gabriel, que amb la seva vareta en forma d’estel il·lumina els pastors, segons informa l’ANA.
 
El concepte més fantàstic i de conte també es farà notar en la música. L’ajudant de direcció, Alfons Casal, que en les dues edicions anteriors havia estat el director de l’obra –Hernández i Casal s’han invertit els papers–, va revelar que també s’ha volgut fer «una picada d’ullet a les pel·lícules de  Disney», sobretot quan es fa referència a les fades. A més, dins del guió també s’han introduït referències cinematogràfiques de clàssics com Blancaneus o els Gremlins.
 
HOMENATGE A FOLCH I TORRES / En la 22a edició d’Els pastorets també s’ha volgut retornar als orígens, aprofitant que l’any 2016 se celebrarà el centenari de l’obra de Josep Maria Folch i Torres. Per això s’han introduït les dues escenes del guió original, l’anunciació i el portal de Betlem.
 
En total, entre equip artístic i tècnic, més d’un centenar de persones fan possible Els pastorets. La consellera Maria Servat va subratllar que l’espectacle escènic és «un referent» per als lauredians. «Hi han participat de manera altruista més de 150 persones i al llarg de les 21 edicions que portem fins ara hi ha hagut més de 23.000 espectadors, sobretot del Principat», va afegir.
 
Els pastorets es representaran en quatre funcions: el 26 de desembre, a les vuit del vespre, i el 27 de desembre, i el 3 i el 6 de gener, a les sis de la tarda. Com sempre, la representació tindrà lloc a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Les entrades tenen un preu de 10 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT