PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escapar a base d’enigmes

Toca el dos porta el joc de rol en què cal resoldre combinacions per sortir d’una sala

Per ESTHER JOVER MARTIN

Un grup en un joc de rol d'escapisme, al Regne Unit.
Un grup en un joc de rol d'escapisme, al Regne Unit. | EL PERIÒDIC
La Marta Armengol tenia clar què volia pel seu aniversari: anar amb tota la família a practicar un joc d’escapisme. El joc de rol, que tant èxit ha assolit en d’altres països i que prolifera com bolets per Barcelona, consisteix en què un grup, tancat en una habitació, ha de resoldre pistes i enigmes per aconseguir una combinació numèrica que li permetrà obrir la porta. La família Armengol, després de l’experiència, es va entusiasmar amb la idea de muntar una scape room a Andorra: des de fa un parell de setmanes ja funciona Toca el dos, a l’avinguda del Pessebre, 46.
 
Un cop decidits a organitzar la seva experiència d’escapisme, els progenitors, Joan Lluís Armengol i Imma Mascarell, i els tres germans, Joan Lluís, Maria i Marta, van plantejar-se la temàtica de l’activitat, ja que cada scape room té la seva història. «Nosaltres ens hem basat en una llegenda pirinenca, la dels minairons. La protagonista és la Gertrudis Armengol, una investigadora que necessita l’ajuda de l’equip, i els ha deixat una carta que explica el punt de partida del joc», conten el Joan Lluís i la Maria, que habitualment atenen els grups. 
 
Els jugadors, entre dos i cinc persones, reben les instruccions i després entren a la primera de les dues habitacions on es desenvolupa el joc. Un cop dins, queden tancats, i es posa en marxa el compte enrere: tenen una hora per completar el joc. A partir dels elements del mobiliari i objectes, l’equip ha de deduir la combinació per obrir la porta que els porta a la segona sala. Si ho aconsegueix, a la segona habitació també han d’aconseguir la combinació numèrica per obrir la porta de sortida. I tot en 60 minuts.
 
«És un joc en equip, en què has de seguir una seqüència de proves i superar reptes i jocs. Has de resoldre la història per sortir de l’habitació», detallen els germans. Però que ningú s’espanti en saber que estarà tancat. És la gràcia del joc, però l’equip disposa d’un walkie-talkie per mantenir el contacte constant amb la gent de fora, que obrirà la porta quan se li demani. A més, les càmeres de videovigilància permeten seguir tot el que passa a dins de les sales.
 
El joc d’escapisme fomenta «la cohesió grupal» i cada membre del grup desenvolupa un paper, ja que tothom és important dins del grup. «És una activitat d’oci, però també de treball en grup, i també contribueix a millorar les relacions entre companys de treball». El joc està pensat al detall, i si un grup s’encalla pot rebre pistes des de l’exterior. «Fins ara, algun grup no ha aconseguit sortir a l’hora i algun altre ho ha fet ràpidament», confessen els germans. «No es tracta de deduir grans fórmules, tothom pot treballar les seves habilitats».
 
Una sessió val 45 euros (preu de grup) i Toca el dos disposa d’una pàgina de facebook amb la informació de contacte. S’atreveixen a intentar escapar? 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT