PUBLICITAT

canillo

El Tarter acull l’edifici de serveis més gran dels Pirineus

Grandvalira inaugura l’espai amb 2.300 m2 i un cost de quatre milions

Per El Periòdic

Mandicó talla la cinta inaugural, observat per Blanch i Cornella, ahir.
Mandicó talla la cinta inaugural, observat per Blanch i Cornella, ahir. | Grandavalira
Grandvalira va inaugurar ahir el nou edifici de serveis del telecabina d’El Tarter, «un modern espai que dinamitzarà el sector i millorarà l’experiència dels esquiadors», segons ha volgut destacar la mateixa estació. 
 
L’edifici ha representat una inversió de gairebé quatre milions d’euros per Ensisa i és una de les principals novetats d’aquesta temporada. Amb l’objectiu de centralitzar els serveis a peu de pistes i millorar la funcionalitat pels esquiadors, les noves instal·lacions podran acollir a més de 4.500 persones en una sola jornada en temporades de forta afluència, a més d’«assegurar l’agilitat i el confort dels clients que vinguin al servei», segons ha destacat Grandvalira.
 
L’estudi andorrà d’arquitectura Felix Vicente Solà i la constructora andorrana Grup Heracles han estat els encarregats de concebre i realitzar l’edifici –segons els impulsors– «completament integrat amb el paisatge que l’envolta gràcies a la utilització de materials típics de la zona i a unes formes orgàniques que segueixen la orografia del terreny». Una de les principals novetats que presenta és la quantitat de serveis que concentra a la seva planta baixa de 2.300m2, convertint-lo en el centre de serveis més gran dels Pirineus. 
 
La interiorista Rosa Colet ha estat l’encarregada de dissenyar l’espai a on els visitants hi trobaran noves taquilles, una cafeteria, guardaesquís, una oficina d’atenció al client, un nou centre mèdic, i una nova escola d’esquí on es podran adquirir classes, cursos de freestyle i diferents activitats. A la part exterior, el telecabina també presenta una imatge renovada gràcies a una nova coberta metàl·lica composada per 10.000 llosetes de tonalitats verdes i ocres. 
 
INAUGURACIÓ / Les noves instal·lacions van ser inaugurades oficialment ahir pel president d’Ensisa i cònsol de Canillo, Josep Mandicó, el Mossèn Ramon de Canillo, Xavier Cornella, el director general de Crèdit Andorrà i el director general d’Ensisa, Conrad Blanch. Per la seva part, Mandicó va remarcar «la importància de les noves inversions que s’estan duent a terme i que permeten donar l’impuls necessari a Grandvalira per a posicionar-se com a destinació de primer nivell». 
Tanmateix, Blanch va voler destacat la singularitat «d’aquest projecte completament integrat en l’entorn i la necessitat de seguir invertint per aconseguir l’excel·lència en matèria de serveis». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT