PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Confiança en Koldo

La FAF estudiava la seva substitució, però finalment es decanta per la continuïtat del tècnic a la selecció

Per JOAN JOSEP BLASCO

Koldo Álvarez i Víctor Santos, en la roda de premsa on anunciaven que el tècnic segueix al capdavant de la selecció absoluta.
Koldo Álvarez i Víctor Santos, en la roda de premsa on anunciaven que el tècnic segueix al capdavant de la selecció absoluta. | Emilio Prenas
El serial sobre la continuïtat de Koldo Álvarez com a seleccionador arriba a la seva fi. La incertesa provocada per la indefinició de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) sobre el futur del tècnic, al contrari d’altres anys, arriba a la seva fi. El projecte presentat per l’entrenador convenç i aquest seguirà dos anys més al capdavant de l’absoluta. L’objectiu és el de puntuar en la pròxima fase i per fer-ho possible es produiran alguns canvis en la preparació.
 
 L’ens aposta per la continuïtat perquè «és un home de la casa, que coneix bé la federació i està fent un treball increïble en tot el que són les seleccions inferiors», exposa Víctor Santos, president de la FAF, destacant que l’entrenador «és treballador i honest». La renovació no ha estat ni molt menys automàtica. S’han hagut de valorar diversos aspectes i «no es tractava d’anar corrents». S’havia de posar sobre la taula una planificació de futur. «El projecte que m’ha presentat és un treball de molta il·lusió i canvis». I aquests convencen, més que altres possibilitats que es van arribar a estudiar: «Hi havia altres noms sobre la taula. Sempre tens un pla B, però cap ha tirat endavant perquè no hem trobat res millor».
 
Objectiu, puntuar / «Intentarem retornar amb treball i humilitat aquest gest de confiança que ens han fet», assenyala Koldo, agraït pel crèdit que li otorga la federació durant dos anys més. El setembre de l’any vinent arrenca la fase de classificació pel Mundial. I de cara a aquesta cita «l’objectiu és el de tornar a puntuar, però sense perdre el cap». No quedar-se en blanc, una fase més, és la fita, perquè precisament acabar amb un zero al caseller un altre cop va ser un dels principals motius per plantejar-se el relleu a la banqueta. Però «hi ha més objectius. Si no som capaços de puntuar, almenys millorar la imatge i el joc», ja que en alguns partits de la darrera fase es va trobar a faltar quelcom més a l’equip. «Volem recuperar l’essència del primer any, aquella selecció atrevida i que un resultat dolent no ens faci més mal del que toca», per tornar a comptar amb aquell esperit competitiu que amb l’arribada com a seleccionador de Koldo va donar un gir a la selecció, però sempre amb els peus a terra «sabent les nostres limitacions».
 
I per aconseguir-ho, tot i que per l’entitat del rival «en alguns partits no serà possible», es produeixen canvis per variar la dinàmica. Sergi Teba segueix al cos tècnic, però no com a segon entrenador. Aquesta figura l’ocuparà un preparador amb el que s’està en converses i que la FAF no ha volgut donar a conèixer el seu nom, que permetrà «ajudar en facetes del joc on tenim més problemes i la metodologia». També canvia la preparació al llarg de l’any dels jugadors, amb més entrenaments setmanals, i amb els que estiguin disponibles realitzar vàries sessions en un mateix dia. Hi haurà «més estades, més entrenaments i més partits» per acomplir l’objectiu: «Si hem de millorar serà a través de la feina». Es busca augmentar el «punt d’implicació del jugador, amb treball complementari», que permeti «preparar-nos encara millor que fins ara». En el primer trimistre de l’any es tractarà de tancar un amistós.
 
Aposta pels joves / En els darrers temps la mitja d’edat de l’absoluta ha anat baixant, amb l’entrada de joves jugadors provinents de la sub-21. Aquests aporten un grau d’atreviment que permet renovar l’equip i que tothom estigui alerta amb la seva arribada per tenir un lloc al grup. I per a que arribin amb el millor nivell possible la FAF seguirà treballant per arribar a acords amb clubs , amb un seguiment inclòs, per millorar el seu rendiment. La tasca que es realitza amb la base els últims anys és un dels aspectes que més destaca Santos. «Hem competit amb grans equips i aconseguit grans resultats», subratlla el president, que veu com «cada dia estem progressant més», i no dubta que «les promeses estan demanant pas. Hem d’apostar per la joventut». Aquest és un camí a seguir i Koldo confia que «els bons resultats amb les seleccions de base tinguin continuïtat a l’absoluta».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT