PUBLICITAT

Barcelona

La C-14 i l’N-260 a l’Alt Urgell entre les vies més perilloses

L’estudi EuroRAP marca en negre la part entre Ponts i Bassella

Per EL PERIÒDIC

Mapa de risc de les carreteres: les negres són les més perilloses, seguides de les vermelles i grogues.
Mapa de risc de les carreteres: les negres són les més perilloses, seguides de les vermelles i grogues. | RACC
L’entitat encarregada de determinar a Catalunya el risc de la xarxa viària, la fundació RACC, va presentar dimarts l’estudi EuroRAP 2015, on entre les vies més perilloses de Catalunya apareixen novament  les carreteres C-14 i N-260, al pas per l’Alt Urgell i per les comarques veïnes. D’aquesta manera, segons el mapa que va presentar el club automobilístic, el tram que conformen l’N-260 entre Martinet de Cerdanya i Adrall i la C-14 entre Adrall i Coll de Nargó té un nivell de perill vermell; és a dir, mitjà-alt, de quatre en una escala de cinc. 
 
Tanmateix, el tram de la C-14 entre Ponts i Bassella, de 17 quilòmetres, apareix en negre (nivell de perill molt alt), ja que té una mitjana de 3,67 accidents. La part de Bassella a Coll de Nargó es considera groga, de risc mitjà. El mateix color que s’atribueix a l’N-145, entre la Seu i Andorra.
 
Altres punts negres / Pel que fa a la resta de Catalunya, s’especifiquen altres trams negres amb alta acumulació d’accidents, la majoria vies comarcals de la regió metropolitana. És el cas de les connexions Gavà-Begues, Terrassa-Matadepera, Terrassa-Sentmenat, Barcelona-Sant Cugat i Barcelona-Martorelles. 
 
També hi figuren la C-59 entre Caldes de Montbui i Moià i l’N-260 entre Navata i Besalú. La via amb pitjors estadístiques de tot Catalunya és la B-502, entre Vilassar de Mar i Argentona. A més, s’assenyala la perillositat de l’N-340 a la demarcació de Tarragona, per la seva acumulació d’accidents amb vehicles pesants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT