PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Verdú fa història

L’esquiador assoleix 6.40 punts FIS a la Nor-Am Cup, la millor puntuació aconseguida per un andorrà

Per EL PERIÒDIC

Joan Verdú, en la posició més alta del podi de la Nor-Am Cup, disputada dimarts a Panorama (Canadà).
Joan Verdú, en la posició més alta del podi de la Nor-Am Cup, disputada dimarts a Panorama (Canadà). | FAE
És un fet històric. Mai un esquiador d’Andorra havia assolit 6.40 punts FIS en una prova. Joan Verdú ho va fer dimarts a la nit (hora andorrana) al gegant de la Nor-Am Cup, l’equivalent a Copa d’Europa en territori nord-americà, disputat a l’estació de Panorama (Canadà). La seva gran victòria en aquesta cursa pot situar l’esquiador del Principat al Top-100 mundial de la disciplina, un altre fet a destacar. Actualment, ocupa la 381a plaça del rànquing, amb 25.67 punts, segons la sisena llista FIS publicada, però aquesta no té en compte el triomf a la Nor-Am Cup, per la qual guanyarà moltes posicions de cara a la setena llista de la FIS. 
 
«Estic molt content i satisfet de la carrera d’ahir perquè aquests últims temps no aconseguia fer carreres completes amb dues mànegues bones, i ara aquests dos últims gegants he fet dues carreres bones», comentava Verdú, ple de satisfacció pel resultat històric assolit a Canadà, i va afegir: «El que es demostra amb tot això és que estem en el bon camí tot l’equip. Que hem treballat molt dur tota la pretemporada per arribar en forma a l’hivern i sembla que hem començat bé amb els podis a Noruega també, des d’aquí els vull felicitar a tots».
 
Ahir al vespre, Verdú va realitzar a Canadà l’eslàlom de la Nor-Am Cup, sent l’última prova en territori americà. A l’hora del tancament de l’edició, la cursa encara no s’havia disputat. L’esquiador del Principat viatjarà ara a Andorra després d’aquest eslàlom de Panorama i es prepararà per encarar les cites de Copa d’Europa i les diferents curses FIS que té programades a principis del mes de gener. 
 
El millor inici de temporada de la FAE

Aquest és un dels resultats més destacats d’un conjunt de la FAE que ha realitzat un gran començament de curs en quant a classificacions i punts FIS en les diverses disciplines que la conformen. «Segurament, és un dels millors inicis de temporada de la història d’aquesta federació tan petita a nivell internacional. Comencem a tenir presència en competicions com la Nor-Am Cup i també hem aconseguit podis a Noruega amb Àxel Esteve, Xavi Salvadores i Josh Alayrach. A més, tenim corredors d’altres disciplines que també han fet resultats molt bons aquest inici de temporada, com els de l’Irineu Esteve, en esquí de fons, i Lluís Marín, en boardercross», destacava el directori tècnic de la FAE, Carles Visa. 
 
Malgrat l’alegria pels bons resultats obtinguts en el conjunt de les diferents disciplines de la federació i la primera plaça de Verdú a la Nor-Am Cup, Visa no va voler desbordar la seva satisfacció ja que encara queda moltes competicions per endavant i demanava calma. Verdú s’estrenarà a Copa d’Europa aquesta temporada el 3 i 4 de gener a Val Cenis (França) on mirarà de confirmar el seu gran estat de forma. Cap al març, tindrà el Mundial júnior a Sotxi, una de les cites claus de la temporada, i tot plegat ho farà amb l’objectiu clar de mirar pel seu físic, a banda dels resultats esportius. «Amb tot, hem de ser curosos i no ens tornarem bojos, sinó que l’objectiu és que Joan Verdú acabi la temporada bé i que gaudeixi del seu esquí sense fer-se mal. Aquest és el camí que vam dir a principi de temporada que havíem d’agafar i continuarem així», explicava Visa, que també va tenir unes paraules de satisfacció en relació als entrenadors que conformen la FAE i que també són causants del bon inici de temporada en conjunt. «Estem molt orgullosos de l’staff tècnic que tenim perquè estem tots junts picant molta pedra i perquè el treball va donant la seva recompensa, però volem estar encara més amunt», explicava un Visa ambiciós. 
 
Verdú també tenia paraules per al gran inici de campanya en el conjunt de la FAE i esperonava a una millora de cara a les competicions restants: «El meu és un resultat boníssim que ens ha de motivar a tots i donar molta confiança en què estem anant per la bona línia i que podem aconseguir resultats molt importants».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT