PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern convocarà 20 places per a professors eventuals

Més del 20% dels professionals no tenen una plaça fixa

Per LÍDIA RAVENTÓS

El ministre d’Educació, Èric Jover, ahir durant la roda de premsa.
El ministre d’Educació, Èric Jover, ahir durant la roda de premsa. | TONY LARA
el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, va informar ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el Govern convocarà un edicte per cobrir vint places de personal tècnic d’ensenyament el proper mes de gener. Concretament, les places que es sortiran a concurs corresponen a quatre mestres d’anglès, cinc professors d’anglès, cinc professors de francès, quatre professors de matemàtiques i dos professors de ciències físiques i de la natura.
 
Tal i com ja va avançar dimarts el titular de la cartera d’Educació en la seva compareixença al Consell General davant la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, «l’objectiu és reduir el percentatge de personal de caràcter eventual del nostre ministeri». Una acció que va definir de «necessària» ja que actualment més del 20% dels professionals són eventuals, el que en nombres absoluts es tradueix en dos-cents professors –d’un total de nou-cents– que no disposen d’una plaça fixa. Una xifra que el ministeri considera «excessiva». 
 
Malgrat això, Jover va voler deixar clar que la figura de treballadors de caràcter eventual «és imprescindible per cobrir les fluctuacions demogràfiques de la nostra població, per cobrir les baixes lògiques d’un cos de recursos humans tan important i per altres processos com és el cas de les excedències». 
 
La tipologia d’edicte comptarà amb una part de proves professionals així com amb un apartat de mèrits «on valorarem l’experiència com a eventual dins l’estructura educativa andorrana i de la qualitat del servei ofert a través del procés d’avaluació que tenen els professors eventuals». La ponderació per avaluar aquests mèrits, segons Jover, «és complicada de definir» perquè el procés no estarà tancat exclusivament a personal eventual, però «el que busquem és poder consolidar aquells professionals que estan efectuant bé la seva feina». Amb tot, va concloure, «si la ponderació serà excessiva o massa baixa és difícil de saber fins que no haguem fet una prova pilot». 
 
El ministre també va anunciar que durant la present legislatura es durà a terme un pla de consolidació d’altres llocs de treball com és el cas de professors de ciències socials, professors de plàstica, professors d’educació física, psicopedagogs, professors de tecnologia, professors de castellà, professors de música i col·laboradors educatius. A més, es podran convocar d’altres places en funció de com es desenvolupi el model de batxillerat, la formació professional o la carrera professional relacionada amb la Llei d’educació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT