PUBLICITAT

Norwegian Air s’incorpora a les operacions de l’aeroport d’Alguaire

El 95% dels passatgers van a les pistes andorranes per una qüestió d’oferta i forfets més econòmics

La torre de control de l’aeroport lleidetà.
La torre de control de l’aeroport lleidetà. | El Periòdic
La companyia escandinava Norwegian Air s’incorpora a l’aeroport de Lleida-Alguaire a través del touroporeador britànic Neilson. Així ho ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que ha destacat que aquesta companyia disposa d’avions més grans i per tant «hi haurà més trànsit a l’aeroport».
 Diumenge vinent es dóna el tret de sortida a la temporada d’hivern de l’aeroport lleidatà i s’espera que aquesta s’allargui fins més enllà del 20 de març. Una altra de les novetats és que els vols que arribaran de Londres-Gatwick passaran de un a dos a la setmana. La vista està posada ara en la meteorologia, ja que tot a punta a una prolongació de l’anticicló que farà persistir les boires al pla i la manca de precipitacions amb neu a les pistes del Pirineu.
L’aeroport de Lleida-Alguaire tindrà a partir del pròxim diumenge una nova bandera amb la incorporació en les operacions de la companyia escandinava Norwegian Air que transportarà esquiadors britànics a través del touroperador Neilson. Segons el delegat del Govern a Lleida, aquesta companyia fa servir avions més grans i per tant hi haurà més trànsit a l’aeroport. La temporada d’hivern durarà tres mesos i mig i el delegat del Govern ha assenyalat que «s’està venent molt bé», per la qual cosa confien amb què diumenge, si la meteorologia ho permet, es puguin iniciar les operacions amb normalitat. I es que les previsions de persistència de l’anticicló comporten el risc que hi pugui haver boira en el moment dels aterratges i enlairaments, i si aquesta és molt espessa caldrà desviar els avions a un altre aeroport com ja ha passat altres hiverns.

Poca neu / Paral·lelament, la poca neu que hi ha a les pistes d’esquí del Pirineu també és una altra preocupació ja que la gran majoria de passatgers que arriben a Alguaire ho fan per anar a esquiar i si no hi ha pistes obertes, això pot suposar un risc de baixada de la demanda. No obstant, des del Govern es confia en què la temporada serà bona i Farré ha dit que per això es posa a disposició «un bon aeroport» tot i que «no podem arreglar ni l’anticicló ni la neu que hi ha».De la mateixa manera, Farré també ha opinat que és difícil canviar la xifra de passatgers britànics que van a esquiar a Andorra i no ho fan a Catalunya. I es que el 95% ho fa a les pistes andorranes per una qüestió d’oferta i millor preu de forfets. Farré ha lamentat que no puguin influir en les decisions sobre la compra de les persones i ha destacat que l’important és que hi hagi també oferta d’esquí a Catalunya per poder-hi competir. Neilson ha concentrat aquesta temporada l’aeroport d’origen a Londres-Gatwick amb dos vols cada diumenge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT