PUBLICITAT

La Massana

El comú de la Massana vol reduir un 6% de deute al 2016

La minoria considera que l’apartat d’inversió és»insuficient» per a la parròquia

Per IVÁN ÁLVAREZ

Un moment de la sessió de comú de la Massana, ahir.
Un moment de la sessió de comú de la Massana, ahir. | EL PERIÒDIC
El comú de la Massana va aprovar ahir el pressupost per a l’exercici 2016 que, com va puntualitzar el cònsol major, David Baró, serà objecte de revisió per adaptar-se als criteris establerts en la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, la coneguda Regla d’Or. Una de les previsions apunta a la rebaixa de l’endeutament d’un 6%, passant del 121% al 107,85%.
 
Baró va explicar que «és un pressupost equilibrat, seguint la línia continuista i fixada en el pla» i ascendeix a 12.245.102 euros. A més, el cap visible de l’equip comunal va destacar que el 7% del pressupost es destina a l’amortització d’aquest endeutament. Pel que fa al capítol d’actius financers, el comú va apuntar que preveuen continuar recomprant les participacions preferents d’EMAP subscrites per les entitats bancàries. Durant aquest exercici preveuen adquirir participacions per valor d’1,5 milions d’euros.
 
La minoria, ‘no’ al pressupost / Els representants de l’oposició van votar en contra de l’aprovació del pressupost per al 2016. L’argument de Robert Albós, membre de Moviment Massanenc, es va basar en entendre que «reverteix l’evolució de la inversió que es feia als últims anys». Albós va afegir que la majoria ha proposat una partida pressupostària per a inversions –1.368.000 euros– «que està per sota de les necessitats de la parròquia» i que és «insuficient i molt minsa». 
 
En aquest sentit, el representant de la minoria va indicar que «potser té a veure que aquest és el pressupost del primer any on es comença a fer la recompra obligatòria d’accions preferents per valor d’aquest milió i escaig»i que això «minva la capacitat d’inversió de la parròquia».
 
Baró va raonar el perquè d’aquesta partida pressupostària per a inversions i va afirmar que «tècnicament hem hagut d’introduir dues vacants de personal al pressupost, que no hi seran, però les hem de reflectir, i com no passarà, la despesa de personal baixarà i aquesta diferència es podrà afegir a l’apartat d’inversions».
 
El cònsol massanenc va insistir en que la inversió ha baixat perquè «s’ha de quadrar per fer un pressupost equilibrat i, quan la partida destinada a aquestes dues vacants es destinin a inversions, quedarà una xifra semblant a la de l’any passat». A més, va remarcar que aquest pressupost és «provisional» perquè al mes de març es «tornarà a refer amb el marc pressupostari i les inversions estaran al mateix nivell que aquest any». «El que no podem fer és un pressupost amb dèficit, es mantindrà els 1,5 milions d’euros d’inversió i s’ha afegiran els reconduïts pendents», va apuntar Baró. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT