PUBLICITAT

Escales-Engordany

Els advocats signen un conveni de col·laboració amb Andbank

El degà dels advocats creu que el seu allargament pot ser el fracàs de la justícia

Per JOSEP ROMERO

El degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, i el sotsdirector general d’Andbank, Josep Maria Cabanes
El degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, i el sotsdirector general d’Andbank, Josep Maria Cabanes | TONY LARA
El Col·legi d’Advocats i Andbank van signar ahir un conveni de col·laboració que, per una banda oferirà un pla de pensions amb condicions especials a tots els advocats que vulguin adherir-se, i per una altra l’entitat bancària finançarà el 50% de les formacions que reben els professionals de la justícia. El degà del Col·legi d’Advocats d’Andorra, Francesc Badia, va considerar ahir, durant la signatura d’un conveni de col·laboració amb Anbank, que la presó preventiva és una mesura cautelar que hauria de ser la més breu possible, ja que «com més l’allarguem significa el fracàs del funcionament de l’administració de Justícia».
 
 No obstant això, va reconèixer que en processos complicats com pot ser el que actualment es viu al Principat amb el cas d’un alt directiu de BPA, que actualment es troba en presó, també hi poden haver excepcions. 
 
Expressant la seva opinió a títol personal, el degà del Col·legi d’Advocats va justificar aquesta necessitat pel fet que «el jutge necessita verificar alguns detalls que amb la llibertat d’algú podria entorpir la investigació o crear dificultats».
 
Badia, a més, va recordar que aquesta mesura suposa la privació provisional dels drets jurídics fonamentals, a la pròpia defensa i a un judici just, pel ciutadà que la rep. 
 En definitiva, va assegurar que «quan una legislació, no em refereixo a la nostra en concret, va ampliant els terminis màxims de presó provisional estem dient que l’administració de Justícia funciona pitjor». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT