PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els jugadors internacionals avalen la continuïtat de Koldo a l’absoluta

Confien en el treball que porta realitzant el seleccionador els últims anys

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ferran Pol dóna instruccions en el partit de la selecció contra Israel.
Ferran Pol dóna instruccions en el partit de la selecció contra Israel. | Tony Lara
Dimarts la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va fer públic l’acord de renovació de Koldo Álvarez com a seleccionador. Serà qui porti dos anys més les regnes de l’absoluta, en la fase de classificació per al Mundial. Els jugadors veuen de forma positiva la continuïtat que se li dóna al projecte com a camí per assolir els objectius marcats. Puntuar tornarà ser la fita i la motivació que mostren per ser competitius està intacta.
 
La renovació del tècnic «és una notícia excel·lent», no dubta en afirmar Ferran Pol. Considera que «s’estan fent bé les coses, però ja sabem que a vegades afrontar partits contra grans seleccions és complicat», però el treball sempre va enfocar per «poder competir amb tots. Si sabem fer les coses bé durant tot el partit, donem pausa al joc i creem situacions de perill segur que plantarem cara davant qualsevol». Després de més d’una dècada sense sumar cap punt en cap fase, per tenir l’opció de fer-ho en aquesta ocasió s’han de «sol·lucionar els errors que s’han comès», i tornar a comptar amb un plantejament que aporti més a dalt, «tenir més presència a la zona ofensiva». Al grup van entrant i sortint elements i «tots mantenim la il·lusió i hem d’ajudar al màxim tota la gent que puja de baix, que al cap i a la fi són el futur de la selecció».
 
Qui també celebra la continuïtat és Marc Pujol. «És un gran professional i els últims anys està fent una gran tasca, afrontant un canvi generacional. Té un recorregut llarg per endavant», afirma el migcampista, ressaltant que l’objectiu de puntuar de Koldo: «Des del primer moment que va arribar a la selecció nacional sempre ha tingut aquesta idea al cap». Aconseguir-ho «és possible. Però sabem qui som, qui és el contrari, i les diferències que hi ha entre els uns i els altres». Considera que «estaria bé entrar en una dinàmica on ens acostuméssim a puntuar i fer bon joc», però per aconseguir-ho, «la millora passa a tots els nivells. Des de nosaltres a l’absoluta passant per totes les categories de base. Comptar amb la Borda Mateu crec que ens ajudarà». L’aposta de Koldo per fer entrar als que pugen de baix és clara: «Si la gent jove té condicions no li tremola el pols per fer-los jugar, perquè creu que ja estan preparats».
 
Per Edu Peppe, el tècnic «és una persona treballadora i que es desviu per la selecció», pel que és la millor opció per seguir al capdavant de l’absoluta i que «la federació confiï en el projecte». El migcampista assegura que el treball és bo, «però per diferents circumstàncies no ha aconseguit resultats». Per solventar-ho, els nou sistema d’entrenaments que s’implementarà ha d’aportar resultats a la llarga: «És fonamental una planificació de la gent que es troba al país. Poder treballar més temps amb un mateix grup serà molt beneficiós».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT