PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’hauran de suar

Bogdanovic i Jones avisen que el bon joc mostrat en els últims duels no és suficient per guanyar al Madrid

Per ALBERT CANES

David Navarro corre al contraatac, en el duel del MoraBanc davant l’Unicaja al Poliesportiu.
David Navarro corre al contraatac, en el duel del MoraBanc davant l’Unicaja al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE
Què passa pel cap dels jugadors del MoraBanc Andorra quan estan a punt d’enfrontar-se al Reial Madrid, vigent campió de la Lliga Endesa, de la Copa del Rei i l’Eurolliga, tenint en compte que amb qualsevol rival ja extremen les precaucions? Ni en un dels moments més dolços d’aquest club en un any i mig, amb quatre victòries en cinc partits, en tenen prou. En volen més, miren cap a amunt i no es conformen. 
 
És per això que quan ve el Madrid, l’equip pensa que han de superar-se. «Hem de jugar molt millor. Contra Estudiantes ho vam fer bé, però no al nostre millor nivell i davant el Madrid necessites un nivell de joc més elevat durant els 40 minuts per arribar a l’últim minut amb opcions de guanyar», avisava Luka Bogdanovic, que veu com cal estar encara més fi per tenir opcions amb l’equip blanc. Shawn Jones, igual que el seu company, creu que encara es pot anar a més: «Sempre hem de millorar. Mai diria que som massa bons per no haver de fer-ho més. Millorar és bo, sense importar on siguem. Encara tenim coses a corregir». 
 
Tot i patir a l’Eurolliga i haver començat amb una derrota a l’ACB, el Madrid ha trobat la millor versió i sembla estar de nou imparable, amb nou triomfs consecutius a la Lliga Endesa i anotacions voluminoses. Manté el millor balanç de punts realitzats, amb una mitjana de 92,60 per partit, i això el fa molt més perillós, cosa que l’ala-pivot serbi recordava: «Nosaltres estem en un bon moment, però com sempre que arriba el Madrid serà un duel molt difícil amb un equip que fins els dos últims partits tenia molts problemes amb el seu joc, però és el campió d’Europa i està jugant molt millor. Nosaltres busquem la nostra opció per jugar un partit llarg i fins el final».
 
Bogdanovic va mantenir el guió generalitzat de tot l’equip sobre que poden guanyar a qualsevol rival de la Lliga i com ja es va vèncer a l’Unicaja també poden imposar-se als madrilenys. «Pensem que podem jugar contra qualsevol equip a la Lliga. Amb el Madrid necessitem jugar millor que contra Màlaga perquè ells no perdonen ni un minut de joc dolent», comentava el serbi.
 
Lluny de la Copa del Rei

No en possibilitats, sinó en temps i jornades que han de passar. Queda molt per a la disputa del trofeu que aquest any es realitzarà a La Corunya al febrer. És per això que tot i ser un dels deu equips que actualment es troben en la part asfixiada de la taula per la gran igualtat, els jugadors tricolors prefereixen no centrar el seu discurs en la Copa. «Hem d’encarar els partits un per un, no podem focalitzar-nos en això ni mirar més endavant perquè així és com acabes perdent els partits. Anem un per un i al final de la temporada veurem on som», explicava Jones. 
 
Al nord-americà se li sumava el seu company serbi, que tot i no tenir por d’expressar el seu desig de ser entre els vuit primers al finalitzar la primera volta, veu el calendari contrari a les opcions del MoraBanc: «Tenim per endavant un dels períodes més durs de la temporada, amb sis enfrontaments amb rivals que estan per damunt. Per ser a la Copa necessitem guanyar quatre o cinc partits més. Serà dur, però no tenim res a perdre. Només hem de lluitar i jugar el millor possible». La classificació a la Copa l’hauran de suar de valent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT