PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’orquestra nacional fa per primer cop un concert ‘Jonca Bàsic’

‘Grans obres, joves talents’ estarà composat per un quartet i un septet

Per EL PERIÒDIC

Assaig pel concert ‘Grans obres, joves talents’.
Assaig pel concert ‘Grans obres, joves talents’. | ONCA
La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) oferirà per primer cop un concert Jonca Bàsic, titulat Grans obres, joves talents. Una proposta musical on hi participaran 11 joves músics entusiastes i amb il·lusió del país. L’actuació ha estat organitzada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà. Així, està previst que el concert tingui lloc avui a les 19.30 hores al vestíbul del Consell General. 
 
L’esdeveniment musical començarà amb el quartet format per Ariana Daza (violí), Esteve Ticó (viola), Jordi Albelda (violoncel) i Perancha Domingo (flauta), que interpretarà el Quartet amb flauta núm. 1 en re major, K 285 de Mozart. Acte seguit, el septet format per Jordi Roig i Sara Farran (violins), Carmen Mascarell (viola), Olga Palou (violoncel), Marta Ferreira i Quim Gras (guitarres) i Lluís Andrés (piano) tocarà el Concert per a dues mandolines, en sol major, RV 532 de Vivaldi. 
 
Jonca Bàsic / La proposta musical Jonca Bàsic és una novetat d’aquest any que segueix el procediment emprat amb l’ONCA Bàsic, una proposta de creació i organització de grups de cambra formats per membres de la Jonca o afins a les activitats de la jove orquestra, tutelats a més per músics de l’ONCA i amb programes adaptats al nivell dels integrants i a la formació orquestral. 
Per aquesta primera edició, es compta amb la tutela del violí de l’ONCA Jordi Coll, que s’encarregarà de la formació.
 
Actuacions prèvies / El dissabte dia 12 de desembre es van iniciar les sessions de treball tot i que també continuen avui de les 10.00 a les 13.30 hores i de les 16.00 a les 18.30 hores. Tanmateix, la Fundació ONCA compta amb la col·laboració del Consell General i de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella. La Jonca és una plataforma de llançament de nous artistes, ja que una bona part dels seus integrants passen a formar part després de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i del grup Solistes de la Jonca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT