PUBLICITAT

Escales-Engordany

Bones expectatives del comerç amb l’inici de les rebaixes d’hivern

La campanya s’allargarà fins el mes de març amb descomptes d’entre el 20 i el 50%

Per LÍDIA RAVENTÓS

Un dels comerços d’avinguda Meritxell amb cartells que anuncien l’inici de les rebaixes.
Un dels comerços d’avinguda Meritxell amb cartells que anuncien l’inici de les rebaixes. | TONY LARA
la campanya de rebaixes que va donar el seu tret de sortida ahir el Principat i que s’allargarà fins el 18 de març, ha arrancat amb bones expectatives pel sector del comerç. El bon temps que s’espera tant per avui com per demà juntament amb el bon estat en què es troba la neu i la proximitat de les festes de Nadal propiciaran, segons diversos comerços consultats per EL PERIÒDIC, que «la gent s’animi a venir i a comprar». Les rebaixes, que són un bon pol d’atracció pels turistes ja que al Principat inicien abans que als països veïns, començaran amb descomptes d’entre el 20 i el 50%. 
 
La presidenta de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, assegura que «nosaltres sempre estem a l’expectativa perquè la gent ara ja no està boja per comprar com abans». Tot i així, aclareix, «sempre esperem que vagi bé». El vicepresident de la mateixa associació, Antoni Miralles, agrega que «les rebaixes aniran molt bé per als clients ja que ha sigut un hivern sense fred, la gent no ha comprat roba d’abric i ara la podrà comprar a preus més barats». Aquest benefici que Miralles declara que tindran els clients, pot fer que, en canvi, vagi en contra dels establiments. «Per altra banda, el comerç se’n ressentirà perquè que tingui tan d’stock vol dir que no ha pogut vendre abans i per tant, ho vendrà a preus més baixos», exposa. Malgrat això, el vicepresident assegura que les expectatives de ventes són bones i «entre dissabte [avui per al lector] i diumenge esperem tenir un bon resultat».
 
Coincideix amb aquesta mateixa idea la presidenta de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA), Susagna Venable, que confia en què «el fet de ser l’últim cap de setmana abans de Nadal engresqui la gent a fer les compres nadalenques». Destaca també que «s’ha fet una bona comunicació», la qual cosa, certifica, «sempre ajuda». La presidenta de l’associació de comerciants i propietaris de l’avinguda Meritxell, Sònia Yebra, també emfatitza en aquest aspecte. «S’ha fet una bona comunicació de les rebaixes fora d’Andorra per donar a conèixer les dates», explica. Un aspecte, segons Yebra, «molt temptador pels països veïns». 
 
Eleccions espanyoles/ Les associacions de comerciants esperen que les eleccions generals que se celebren demà a l’Estat espanyol no provoquin un descens del nombre de visitants per aquest cap de setmana. Tot i així, alguns comerciants creuen que sí que afectarà i que ho farà de forma negativa. «La gent està molt implicada amb la política i serà un punt que ens anirà en contra» afirma Pascuet. 
 
Per la seva banda, Sònia Yebra també està d’acord en què els comissis espanyols seran un punt a destacar i que influenciarà a la baixa en el nombre de ventes d’aquest inici del període de rebaixes. Tot i així, manté l’esperança que la campanya publicitària que s’ha fet fora del país els darrers dies «animi la gent a visitar-nos encara que diumenge marxin aviat i potser enguany sigui el dia més fluix per nosaltres». A més, explana que «les expectatives, en global, són bones». «La setmana que ve hi ha gent que ja té vacances i preveiem que això també farà que siguin uns dies bons ja que són previs als festius», conclou. 
 
Miralles i Venable, en canvi, es mostren més esperançadors. «Confiem que la gent pugi dissabte [avui per al lector] i baixi el mateix dia o baixi diumenge per votar, però que ens visitin igualment» declara Venable. Per part seva, Miralles també inclou que «el fet que sigui l’últim cap de setmana abans de Nadal, encara que hi hagi les eleccions espanyoles, farà pujar a la gent».
 
Animacions al carrer/ Coincidint amb l’inici de les rebaixes d’hivern, la capital festejarà l’avinentesa durant el dia d’avui amb diverses animacions de carrer. 
A les dotze del migdia, a la plaça de la Rotonda, en el marc de la campanya Per Nadal comprar a Andorra té premi es farà el sorteig de tres premis de tres mil euros, per gastar durant la tarda, i de 30 paneres amb productes del país, entre les persones que han anat dipositant les seves butlletes durant aquest més de desembre. 
A la tarda també hi hauran activitats a la mateixa ubicació, cap a les 18:30 hores, amb la representació d’un espectacle infantil que porta per títol Pastrana, una bruixa molt il·lustrada, ofert per l’associació de comerciants i propietaris de l’avinguda Meritxell. 
 
Finalment, a les set del vespre, al Fener Boulevard, el conjunt musical Retro Banc oferirà una actuació per gentilesa de la mateixa l’associació. D’altra banda, a la mateixa hora, al Roc dels Escolls, l’associació de comerciants del centre històric d’Andorra la Vella també oferirà l’actuació en viu del músic Jean Louis Le Guil. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT