PUBLICITAT

Andorra La Vella

Turisme i la UH treballen per millorar la fiabilitat de les dades

Els hotelers demanen disculpes per fer les crítiques en campanya

Per EL PERIÒDIC

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp.
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp. | TONY LARA
La divergència entre les xifres emeses des del Departament d’Estadística del Govern i la versió dels hotelers del país sobre el nombre de visitants que pernocten al país ha propiciat que ambdues parts es trobessin ahir amb l’objectiu d’aclarir els fets. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, i el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, van mantenir una reunió amb els representants de la Unió Hotelera (UH), encapçalats pel seu president, Àlex Armengol, per tractar sobre la manera de millorar la fiabilitat dels indicadors turístics. Segons va informar Govern a través d’un comunicat, les dues parts implicades van manifestar la voluntat de treballar conjuntament, ja que la intenció compartida és que les dades siguin el més fiables possible. De fet, tal i com van assegurar, «des de Govern ja es treballa en aquesta línia i s’està revisant la metodologia de treball». 
 
Per tal d’aconseguir la millora, recentment s’han instal·lat uns nous sistemes de comptatge a les fronteres del Principat, que juntament amb un canvi per part del Departament d’Estadística a l’hora de tractar les dades, i amb el fet que aquestes properament es podran complementar amb la informació del ROAT, permetrà una major exactitud. Camp també va indicar que en les properes setmanes es disposarà d’un calendari més detallat de quan estarà en funcionament aquesta nova metodologia.
 
Per la seva banda, la Unió Hotelera va celebrar els canvis que es faran ja que consideren que «aportaran informació més exacta». Així mateix, pel que fa a la seva metodologia, l’associació hotelera va manifestar la voluntat de poder comptar amb dades de més hotels per tenir una mostra més representativa i què també la informació de la que disposa la UH sigui més fiable.
 
En la reunió, el ministre es va comprometre a comentar amb la Unió Hotelera el pla de treball a l’hora d’elaborar estratègies sobre els mercats potencials per al futur perquè els hotelers puguin fer les seves aportacions. La UH també es va disculpar per haver fet públiques les crítiques per la disparitat dels indicadors turístics en campanya electoral. En aquest sentit, van subratllat que no hi havia intencionalitat política i que en cap cas es volia atacar el Ministeri. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT