PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ferran Teixidó i la solidaritat, l’altra part de l’espectacle

El corredor andorrà estarà acompanyat en algun moment per 23 personalitats del país diferents

Per A. CANES

Ferran Teixidó, en un dels entrenaments a les escales del Poliesportiu.
Ferran Teixidó, en un dels entrenaments a les escales del Poliesportiu. | BCA
Ferran Teixidó va finalitzar fa unes setmanes la temporada 2015 signant una gran tercera posició a les Skyrunner World Series. Tot i que es troba en un període de no competició, no es vol aturar, i continuarà corrent acompanyat i amb la solidaritat com a motiu principal. 
 
Avui a les 13h, al Poliesportiu d’Andorra, Teixidó arrencarà un d’aquelles reptes que només de pensar-ho ja cansa: El corredor pujarà i baixarà 681 vegades les escales de la grada de la instal·lació, les quals compten amb un desnivell de 13 metres. Al fer totes les repeticions, haurà cobert un desnivell de 8.853 metres, l’alçada aproximada a la qual està situat el pic de la muntanya més alta del món, l’Everest. En motiu d’aquest repte, el club i la Federació Andorrana de Muntanyisme anima a la gent a passar pel Poliesportiu i veure com Teixidó duu a terme aquesta fita. A allà, hi haurà situat un espai per poder fer donacions a Caritas i que la gent pugui apostar pel repte. 
 
2.300 euros només en relleus

Durant les 24h en què està previst realitzar el repte, Teixidó compartirà algunes estones amb 23 personalitats d’Andorra que han hagut de donar 100€ per realitzar relleus. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, serà la primera en fer-ho a les 13h, just quan comenci el repte. Un cop finalitzi el relleu de la ministra, el corredor continuarà sol fins les 16h, moment en què aturarà per la disputa del partit del sènior B i aprofitarà per alimentar-se i estirar. A les 18h reprendrà l’activitat i començaran a passar la personalitats a acompanyar Teixidó en el seu ‘ascens a l’Everest’. Les 23 personalitats conformen un total de 2.300€ només amb les donacions dels relleus, que se sumarà a tot el que pugui aportar la resta de gent. 
 
L’espectacle s’aturarà durant unes hores a la nit i es reprendrà al matí, per finalitzar una hora abans de l’inici del duel contra el Reial Madrid. «Deixaré unes 80 pujades per al matí i que em pugui veure la gent que vagi d’hora al partit», comentava un Teixidó amb ganes. En cap moment sortirà del Poliesportiu tot i aturar-se per alimentar-se i tampoc té pensat reposar. «La idea és no dormir. De fet, el més ideal seria no parar, perquè és com una Ultra Trail i els músculs es relaxen i després costa més», explicava el corredor andorrà, que també farà una aportació a Caritas. «En principi, si no hi ha cap lesió no hi haurà cap problema per superar el repte. Quan m’ho van proposar havia quedat clar que no era un repte personal, sinó solidari», comentava Teixidó, que afegia: «Els músculs s’han d’acostumar a les pujades i baixades, sobretot a baixar perquè és quan més es carreguen els genolls». 
 
A més a més, a part de poder veure les últimes voltes del repte solidari, alguns dels aficionats que vagin aviat al Poliesportiu tindran premis, tal i com es va fer en el duel davant el Barça.

La llista de relleus:
Olga Gelabert(13.00h)
Vicenç Mateu(18.00h)
Jordi Cinca(18.10h)
Francesc Camp(18.20h)
Mireia Maetre(18.30h)
Trini Marín(18.40h)
Ferran Costa(18.50h)
Marc Calvet(19.00h)
Carles Flinch(19.10h)
Josep Maria Missé(19.20h)
Pere López(19.30h)
David Fraissinet(19.40h)
Jordi Nadal(19.50h)
Xavi Altimir(20.00h)
Pati Molné(20.10h)
Gorka Aixàs(20.20h)
Xavi Mujal(20.30h)
Francesc Solana(20.40h)
Manel Aràjol(20.50h)
Alfonso Torreño(21.00h)
Jordi Cerqueda(21.10h)
Javi Giménez(21.20h)
Raúl Ginzàlez(21.30h)
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT