PUBLICITAT

Andorra la Vella

Consol Naudi, nova secretària d’Estat de transferències comunals

La cartera de Salut i Afers Socials allibera el dossier d’Ocupació, que el torna a acollir el ministre Espot

Per IVÁN ÁLVAREZ

Consol Naudi, encara cònsol menor d’Ordino, en una imatge recent.
Consol Naudi, encara cònsol menor d’Ordino, en una imatge recent. | EL PERIÒDIC
La cònsol menor sortint d’Ordino, Consol Naudi, serà l’encarregada d’assumir el dossier de transferències i competències comunals a partir del mes de gener. Així ho va desvetllar ahir el cap de Govern, Toni Martí, en la seva compareixença per analitzar la trobada amb els diferents grups parlamentaris per tractar el tema del Pacte d’Estat.
Martí va exposar que la decisió de nomenar Naudi secretària d’Estat de Relacions Institucionals i de Transferències i Competències comunals respon al fet de ser «una persona de gran vàlua, d’extrema confiança, molt pragmàtica, coneixedora dels comuns i amb la que tinc una relació personal molt bona». El cap de Govern va subratllar que «és una bona notícia que la Consol s’incorpori tot just acabi el seu mandat i li agraeixo que hagi acceptat aquest oferiment». Aquesta secretaria d’Estat dependrà de forma jeràrquica del cap de Govern.
 
El nomenament de Naudi és el moviment principal que el màxim representant del Principat va dibuixar ahir i que abraça una reestructura funcional en alguns ministeris. D’aquesta manera, la cartera de Salut, Afers Socials i Ocupació, que encara encapçala Rosa Ferrer, s’allibera del dossier d’Ocupació i passarà a anomenar-se Ministeri de Salut i Afers Socials. El nou encarregat de la cartera, que es coneixerà durant el mes de gener, ja actuarà sota aquesta nova denominació i «podrà centrar-se exclusivament en aquestes dues vessants», va apuntar Martí. 
 
Ocupació, «tot el que fa referència a treball», per tant, passa al ventall de competències del ministre Xavier Espot i la titulació de Justícia i Interior s’amplia a Justícia, Interior i Ocupació. «Aquesta és una cartera que ja va aportar moltíssima solvència a l’anterior legislatura», va indicar el cap de Govern. A més, va anunciar que, també a partir del gener, la secretaria d’Estat de Funció Pública l’assumirà Jordi Alcobé.
 
L’Afer Rosa Ferrer/ Era inevitable que Martí fes referència al cessament de Rosa Ferrer com a responsable de Salut. De fet, les valoracions del cap de Govern envers aquest tema van obrir la porta a la cataracta de canvis en les diferents carteres. «És un tema que ha suscitat massa comentaris i tothom n’ha parlat menys jo», va afirmar Martí. 
El líder de l’Executiu va explicar que «Ferrer em va presentar formalment la dimissió i la vaig acceptar perquè era evident que ho havia de fer». A més va afegir que «vam arribar a un acord per fer-la efectiva el 4 de gener perquè entenc que és el temps per trobar un substitut». 
 
El cap de Govern va tancar el tema insistint, de forma reiterada, en que «s’ha fet amb tota la normalitat i naturalitat del món», en un intent de treure ferro a un afer que s’ha tractat amb llum i taquígrafs des de fa vàries setmanes. Pel que fa al substitut de Ferrer, Martí va voler mantenir l’enigma i no va aportar cap pista del futur nou responsable de la cartera de Salut. Es va desmarcar dels noms que darrerament venen sonant, com Ester Fenoll o el director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Lluís Burgués. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT