PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí creu que Ld’A acabarà signant el pacte d’Estat

El cap de Govern confirma que vol segellar l’acord durant el mes de gener

Per IVÁN ÁLVAREZ

El cap de Govern, Toni Martí, i el conseller de PS, Pere López, ahir.
El cap de Govern, Toni Martí, i el conseller de PS, Pere López, ahir. | TONY LARA
Un cop reunits amb els diferents grups parlamentaris, excepte el liberal que, tal i com va anunciar, es va desmarcar de la reunió, el cap de Govern, Toni Martí, va transmetre la voluntat de segellar el pacte d’Estat sobre l’apropament a la Unió Europea durant el mes de gener. El cap de Govern va accentuar que la intenció de l’Executiu era acollir als liberals malgrat la voluntat blava de no acudir a les reunions. «No puc forçar a ningú a venir, però estic convençut que Liberals d’Andorra acabarà signant el pacte d’Estat», va admetre.
 
Les trobades mantingudes ahir entronquen amb els primers contactes entre l’Executiu i els grups parlamentaris el passat 20 de novembre per abordar aquest pacte d’Estat en relació a l’apropament amb Europa, així com un pacte d’Estat en l’àmbit de la salut. En les reunions d’ahir, a més, també es va abordar el tema de les competències i les transferències als comuns. 
 
Martí va lamentar l’absència del grup parlamentari liberal en aquesta roda de trobades i va indicar que «és voluntat del Govern i dels diferents grups parlamentaris de demanar a Liberals d’Andorra que tornin a seure en la taula de negociacions» i va lloar la posició de PS, SDP i DA per la seva «vocació de cooperar».
 
Va insistir en voler «defugir de qualsevol polèmica» i va instar al sector liberal a reconsiderar la seva postura. «És un projecte global de país i demano a Liberals que es replantegin el posicionament que tenen ara i no abandonin», va afirmar. Martí, però, malgrat estendre la mà, va deixar clar que l’acord de pacte d’Estat el signaran al gener i que «hi haurà un moment que Liberals d’Andorra haurà de prendre una decisió». 
 
Per part seva, el conseller del PS, Pere López, va deixar clar que «compartim els principis i la necessitat de firmar aquest document i de tirar endavant aquest pacte d’Estat» i va voler reiterar «la voluntat de treballar en aquest projecte i estar al costat del Govern en aquesta negociació». El representant d’SDP, Víctor Naudi, es va expressar en termes semblants i va assegurar que «crec que continuem avançant pel camí que ens vam marcar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT