PUBLICITAT

Andorra la Vella

3.500 euros de recaptació i Teixidó corona l’Everest

Completa l’ascensió a les escales del Poliesportiu pràcticament sense despentinar-se

Per ALBERT CANES

Ferran Teixidó, al costat del marcador que comptava el desnivell acumulat després d’assolir el repte.
Ferran Teixidó, al costat del marcador que comptava el desnivell acumulat després d’assolir el repte. | TONY LARA
Repte assolit. Ferran Teixidó va completar ahir les 681 pujades a les escales del Poliesportiu d’Andorra per sumar un desnivell total de 8.848 metres, l’equivalent a l’alçada a la qual està situat el pic de la muntanya més alta del món, l’Everest. 
 
Després de gairebé 24h pujant i baixant escales, a falta de 30 minuts per a l’inici del partit del MoraBanc contra el Madrid, va coronar per 681a vegada el punt més alt del pavelló que van ajudar a recaptar al voltant d’uns 3.500€ només amb les donacions fetes al Poliesportiu, sense comptar el que es va obtenir a les oficines de MoraBanc. 
 
Teixidó va fer dues aturades, una que coincidia amb el duel del sènior B contra el Collblanc, i una altra per dormir, que només va durar al voltant de les cinc hores, des de les 2h de la matinada fins les 7h. «M’he trobat molt bé quan m’he aixecat, és el que més m’ha agradat i després aquest matí ha vingut gent i he gaudit molt», comentava un Teixidó feliç al finalitzar el repte, que recalcava la importància de la solidaritat en tot plegat: «Ho vull deixar clar, no és un repte personal, sinó de Càritas. No venia a demostrar res».
 
Des de l’inici de l’ascensió i pràcticament durant gran part del recorregut, el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va estar acompanyat. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va ser la primera en fer un relleu, seguit el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya. Unes 24 persones es van apuntar a fer relleus, donant 100€ cadascuna. Algunes persones van decidir acompanyar Teixidó durant aquest repte també, com els seus companys de feina del cos de Banders d’Andorra o el pilot de Suzuki per al Dakar, Cristian España. «M’ha sorprès molt la quantitat de gent que ha vingut amb mi. Una de les coses que veia més complicat és que fos molt monòton. Es podia fer sol, però era més cansat, sobretot psicològicament. Des d’ahir (dissabte) a les 13h va venir gent i he fet el 90% amb gent pujant. A l’anar acompanyat anava xerrant, comentant i ho han fet molt més fàcil», explicava l’andorrà. 
 
Irònicament, va concloure responent a la qüestió sobre quin serà el proper repte que vindrà: «Depèn qui em truqui no agafaré el telèfon. Que sigui un altre que ho faci». Després de la broma, Teixidó va donar les gràcies per haver comptat amb ell: «És molt maco quan hi estàs posat, però estic content, agraït per col·laborar i perquè crec que ha funcionat perfectament».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT